Hei Vieras. Muista myös tilata maksullinen palvelumme

Äänestys

Mistä puhelimesta vaihdoit jollaan?

iPhone
Nokia WP
Samsung
Muu
Nokia Symbian
Nokia N9

Kirjoittaja Aihe: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?  (Luettu 26795 kertaa)

Poissa bhelenius

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 266
  • Profiili
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #15 : 06.05.14 - klo:09:15 »
Oli lukuisia syitä miksi päädyin Jollaan, mutta en ole varma jäänkö sitä käyttämään kun tulee aika vaihtaa.

1. Privaattiluurina oli aikaisemmin Symbian ja sen oli jo korkea aika päästä piironginlaatikkoon lepäämään.
2. Lumiaa jouduin sietämään työluurina, mutta yksityiskäyttöön en huolisi. Pisnespuhelimena se nyt menee jotenkin, koska toimistosovellukset integroituvat hienosti, mutta luurista jäi hajuton ja mauton fiilis. Nokiaa kohtaan ei ole mitään kaunaa (17 vuotta siellä työskennelleenä...) mutta MS:n käyttis sanelee ihan liian paljon puhelimen ominaisuuksista. Esim. lukuisia Symbianeissa mukana olleita mukavuustekijöitä jäi puuttumaan (profiilit yms). Muutenkin nämä MS:n "elävät tiilet" ovat jotenkin karuja, sekä puhelimessa että PC:ssä. Ei sovi mun Feng Shuihini :)  Ajatelkaa nyt; vuosia on kehitetty parempaa ja hienompaa grafiikkaa ja sitten kun käsissä on HD-tason vehkeet niin ikonit korvataan yksivärisillä laatikoilla ja valittavana ehkä 9 väriä. **ttu se näyttää masentavalta! (Kiitos kun sain purkautua)
3. Apple on yhtälailla sietämätön vehje/yhtiö, joskin ihan eri syistä. Enkä aio aloittaa parjauskampanjaa, koska en usko voivani esittää kantaani loukkaamatta kanssaihmisiä.

--> Minulla oli ennestään Android-tabletti, joten vaihtoehdot olivat Android tai Jolla. Rakastuin heti Jollan minimalistiseen UI:hin ja eleisiin ja ne ovat edelleen syitä miksi jaksan Jollaa vielä käyttää.

Kävi nimittäin kuukausi sitten niin, että sain uudessa työpaikassa Samsung Galaxy S4:n työpuhelimeksi ja harmittavalla tavalla se kyllä jättää Jollan monessa asiassa varjoonsa. Galaxy on ensinnäkin joka tilanteessa tuulen nopea. UI toimii nykimättä, selainkaan ei jää miettimään turhia ja sähköpostit, yhteystiedot ja kalenterit synkkautuvat aina viiveettä. Aivan erityisesti Samsungin myötä olen alkanut inhota Jollan selainta, jonka saisi heti polttaa roviolla! Hidas, buginen ja epäkäytettävä. Toinen harmituksen aihe on Jollan kamera. Kuvat ovat valjuja, huonosti valotettuja, väriköyhiä ja AWB mittaa usein ihan päin persettä. Synkronointien viiveet (Google-tili), huonosti päivänvalossa näkyvät tekstit (näytön värimaailma ja kontrastit ovat aina pielessä tunnelmasta riippumatta) ja hitaasti avautuvat applikaatiot ovat alkaneet ärsyttää.

Jollalla on potentiaalia, mutta paljon saa tapahtua ennenkuin voisin edes ajatella käyttäväni sitä ainoana puhelimenani. Nyt kahden luurin taktiikalla se vielä menee tuossa sivussa...
« Viimeksi muokattu: 06.05.14 - klo:12:34 kirjoittanut bhelenius »

Poissa N9Sailfish

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #16 : 07.05.14 - klo:13:35 »

Kahdeksan Symbian puhelimen jälkeen (viimeisin C7)  vaihdoin N9:iin, siitä sitten Jollaan. Nyt käytän rinnan N9:ä ja Jollaa. Vaihdoin alunperin Symbianista Meegoon sen vuoksi että 'Meego'-aihe kolahti rajusti kuin aloin lukea siitä enemmän ja enemmän syksyllä 2011.  Tärkeä kriteeri puhelimen hankintaan on ollut ja on edelleen suomalaisuus ainakin ohjelmistossa.

Jolla kehittyy kokoajan parempaan ja parempaan suorituskykyyn, mutta en kuitenkaan raaski luopua N9:stä. N9 on jotakin, mitä Jollassa ei vielä ole. Ja tietysti päinvastoin.  Odottelen kovasti Nokia Here:n navigointia Jollaankin.

 :)

JollaSuomi Foorumi

Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #16 : 07.05.14 - klo:13:35 »

sergeiperez

 • Vieras
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #17 : 07.05.14 - klo:20:13 »
...Muutenkin nämä MS:n "elävät tiilet" ovat jotenkin karuja, sekä puhelimessa että PC:ssä. Ei sovi mun Feng Shuihini :)  Ajatelkaa nyt; vuosia on kehitetty parempaa ja hienompaa grafiikkaa ja sitten kun käsissä on HD-tason vehkeet niin ikonit korvataan yksivärisillä laatikoilla ja valittavana ehkä 9 väriä. **ttu se näyttää masentavalta!...

Täysin samaa mieltä. Sanoin jo kun wp tuli markkinoille että miten voi olla noin ruma käyttis. Kukahan nero sen on keksinyt ja miten se on saanut noin helvetin isossa lafkassa kannatusta taakseen. :D 

Poissa Junnu

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #18 : 08.05.14 - klo:07:16 »
N900 -> Android (Sony Ericsson) -> N9 -> Jolla

Androidissa ehdottomasti eniten aiheutti närkästystä se että ikinä ei ole tunnetta että tiedät mitä se luuri tekee. Esim. sovellukset sulkeminen ei tarkoita sitä että se sovellus sulkeutuu ja muutenkin kokonaisfiilis on semmoinen että käyttäjä esittää pyynnön ja puhelin tekee sitten sen toiveen mukaan asian parhaaksi katsomallaan tavalla.

WP luuria yritettiin töistä tyrkyttää mutta en huolinut. Myönnettäköön että syyt ovat osin periaatteelliset, mutta pohjautuu myös aika pitkälle käyttökokemuksiin mitä olen kyseisestä luurista kuullut.

Jollaan olen ollut kyllä tyytyväinen etenkin käyttiksen puolesta. Fyysisen olemuksen puolesta hieman N9:ä on ikävä sekä miinuksena Amoled näytön puute joka kyllä olisi aika hyvä ominaisuus etenkin nyt kun aurinko paistelee ja sailfishin yleisolemus on melkoisen tumma.

sergeiperez

 • Vieras
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #19 : 08.05.14 - klo:17:52 »
Olen kuullut moneen kertaan ihmisten suusta kysymyksen, että milloin seuraava jolla puhelin ilmestyy ja sanovat vaihtavansa jollaan sitten kun seuraava malli ilmeestyy. Enpä ole kuullut että olisi seuraavaa mallia tulossa ainakaan ihan hetkeen.

Poissa AVJ

 • Yleisvalvoja
 • Seniori
 • *****
 • Viestejä: 266
  • Profiili
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #20 : 08.05.14 - klo:19:22 »
Miksiköhän ne sitä seuraavaa mallia odottaa? Ei oo edes tietoa millanen se tulis olemaan... Vai eikö nykynen design ja komponentit miellytä, odottaa jotain hienompaa..? Käyttis kuitenkin tulee olemaan sama, kamera ehkä hiukan parempi ja sisuskalut, mutta kun niiden spekseistä ei oo mitään tietoa niin hiukan hämmentävää odottaa jotain seuraavaa puhelinta jossain hamassa tulevaisuudessa.  ??? Jos kuitenkin haluaa Jollan hommata niin yhtä hyvin voisi ostaa nykyisenkin mallin, koska ei ole mitään tietoa milloin seuraava edes tulee.
Sailors keep on sailin' while others keep on failin'...

sergeiperez

 • Vieras
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #21 : 08.05.14 - klo:19:28 »
Porukka on ilmeisesti tottunut tohon, että niitä uusia malleja lyödään puolen vuoden välein 5 erilaista markkinoille vaikkei mitään uutta ole oikeasti edes tarjolla.

Poissa AVJ

 • Yleisvalvoja
 • Seniori
 • *****
 • Viestejä: 266
  • Profiili
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #22 : 08.05.14 - klo:21:27 »
Joo, toivon mukaa Jolla ei jossain myöhemmässä vaiheessa haksahda tohon Noksu-meininkiin, miljoona eri mallia ja kukaan ei pysy kärryillä missä on mitäkin...tosin entisinä noksulaisina varmaan toi on hyvin tiedossa oleva ongelma. Android-puolella kans samaa havaittavissa, puhelimia on joka lähtöön jos jonkunlaista ja merkkistä, mutta oleellisesti ne ei eroa toisistaan muuten kun halpis- ja high end-versioiden osalta. Ite en näkis et Jollalla on tarvetta tehdä jatkuvasti uutta mallia, tietysti näin alkuvaiheessa ku kysyntäki on pienempää niin tietysti mennään yhdellä luurilla, mutta myöhemminkään ei ehkä tarvis olla ku ehkä 2 mallia, edullinen perusversio ja sitte high-end laite. Mihinkään halpispuhelinkilpailuun Jollan tuskin kannattaa lähteä, ainoastaan jos muut valmistajat kiinnostuu Sailfishistä niin sittenhän noita malleja voi toki tulla lisääkin. Luulen et Jollalla on kuitenkin aika rajalliset resurssit tuottaa erimallisia puhelimia tällä hetkellä. Varmasti seuraavaa mallia kyllä suunnitellaan jo, mutta sen myyntiin saamiseen voi vielä mennä aikaa.
Sailors keep on sailin' while others keep on failin'...

sergeiperez

 • Vieras
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #23 : 09.05.14 - klo:02:46 »
Luulen että nokiakin lähti siihen vähän puolivahingossa kun niille tuli hätä että ovat kilpailijoita jäljessä. Sit oli väkisin työnnettävä niitä malleja ulos ja "uudistauduttava" koko ajan.
Samaa tavaraa oli eri kuorissa ja uus malli lyötiin ulos puolivalmiina aina paineen alla, kun odotukset oli kovat.
Hyvin on jollalla maltti pitänyt ainakin näin alkuunsa päivitysten kanssa eikä ole alettu hötkyilemään vaikka asiakaskunta lyö painetta niskaan koko ajan mm 4G odotusten kanssa.

Poissa Megado

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 111
  • Profiili
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #24 : 14.05.14 - klo:17:54 »
Nokia N8 ja N9, ja N8 kulkee vielä mukana paremman kameransa takia.
Ennen: 101, 880, 6110, 7110, 9110, 6310i, 3410i, 3230, N70, E65, N79, N8, N9.
Nyt: Jolla

Poissa Jolla user

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #25 : 21.05.14 - klo:18:29 »
Vaihdoin Nokia 3110C:stä Jollaan. Olin ajatellut hankkivani älypuhelimen, mutta ei oikein kiinnostanut android ia iphone vehkeet. Samsungin laitteet näyttivät rumilta. Lisäksi tietoturva ym. muut systeemit epäilyttivät androidissa ja iphonessa. Nokian windows puhelimet eivät missään vaiheessa tulleet mieleen, eikä tule. En vapaaehtoisesti halua käyttää windows-käyttöjärjestelmällä pyöriviä systeemejä/laitteita.

Harkitsin pitkään Sony Xperian ostoa, mutta kun kuulin Jollasta noin vuosi ennen sen tuloa myyntiin päätin odottaa ja hankkia Jollan.

Tätä ei kysytty, mutta vastaan samoilla tulilla. Olenko ollut tyytyväinen ensinmäiseen älypuhelimeen ja onko odotus kannattanut? Aluksi olin tyytyväinen, mutta nyt olen huomannut,että en pysty tekemään Jollalla asioita, joita aina kuvittelin älypuhelimella tekeväni. Karttaohjelma on, mutta se ei navigoi. Android karttaohjelma näyttää kyllä paikan missä olen, mutta se ei navigoi ( ei liiku tarvittava data Jollan ja sovelluksen välillä). Pankkiohjelma ei toimi. Mitäkuuluu ei toimi. En siis voi hoitaa modernilla tavalla pankkiasioita mobiililaitteella. Kavereihin pitää edelleen olla yhteydessä tekstiviestillä tai puhelimella. Ne viestivät keskenään mm. Whatsapilla. jne jne

Oikeiden, elämää helpottavien sovellusten puute on aika paha puute. Mitä ihmettä tee niillä pikkuohjelmilla, joita Jolla kauppa ja warehouse on pullollaan. Jollani käyttetyin sovellus sähköpostin ja tekstiviestien lisäksi on vatupassi. Aika kallis vatupassi. K-raudasta saa halvemmalla paremman.

sergeiperez

 • Vieras
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #26 : 21.05.14 - klo:20:54 »
No toivottavasti saadaan jolla siihen kuntoon että kelpaa kaikille. Kyllähän tässä vaiheessa vielä moni jättää sen hyllyyn ja valitsee androidin tai jonkun muun kun ohjelmia on enemmän ja toimivat varmemmin.

Poissa pyysa

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #27 : 31.05.14 - klo:09:52 »
Ite "vaihdoin" htc desire z:tasta Jollaan. Vaihto on vielä toistaiseksi käynnissä, sillä kesän ajan vielä duuni vaatii työolosuhteisiin sopivaa puhelinta, enkä viitsi heti mennä uutta luuria sinne pilaamaan. Toisaaltaan nyt tuntuu ihan hyvältä että tässä saa rauhassa näppäillä ja tutustua Jollaan, itellä siis Jolla ollut nyt parisen viikkoa.

Syy desire z:stasta Jollaan siirtymiseen oli tuo fyysinen näppäimistä ja sen kaipuu. Jolla oli markkinoilla olevista ja Suomesta saatavista puhelimista ainut jossa on edes teoreettinen mahdollisuus jonain päivänä saada samanlainen sarana kuin mitä desire ztassa on. Puhelimena tuo htc on edelleen suosikkejani, mutta rauta ja suorituskyky alkaa tuossa 4vuotta vanhassa puhelimessa olla roottauksesta huolimatta ajoittain niin heikkoa että sen käyttö tuntuu tuskaiselta.

Poissa liljam

 • Paras A-Ryhmä
 • Tulokas
 • *****
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #28 : 02.06.14 - klo:13:38 »
 Lumia 800:sta vaihdoin minäkin Jollaan

Tobiski

 • Vieras
Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #29 : 06.06.14 - klo:13:02 »
Taisipa olla Samsung Galaxy Ace mistä vaihdoin ja syy on ihan vaan sen takia että uusi tuote markkinoilla ja suomalainen. Ja ainahan sitä on kiva olla etunenässä näyttämässä että "minullapa on tälläinen"  :P

JollaSuomi Foorumi

Vs: Mistä merkistä vaihdoit jollaan?
« Vastaus #29 : 06.06.14 - klo:13:02 »