Kirjoittaja Aihe: Osoitekirja Jollasta iphoneen?  (Luettu 1541 kertaa)

Poissa mora

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 85
  • Profiili
Osoitekirja Jollasta iphoneen?
« : 20.01.17 - klo:22:22 »
Mikähän olisi fiksuin tapa saada Jollan osoitekirja iphoneen? Oma Jolla 1 on ollut tehokkaassa työkäytössä nyt yli 3v., ja Exchange (nykyinen office 365) koko ajan käytössä Jollassa sähköpostin ja kalenterin osalta, mutta osoitekirjan osalta en synkkaa Exchangeen koska synkkauksessa ollut liikaa ongelmia kuten duplikaatiot Exchangeen. Eli Jollassa olen pitänyt tarkinta ajantasaista osoitekirjaa, ja Exchange ollut toissijanen koska vain Jolla on aina mukana.

Poissa mora

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 85
  • Profiili
Vs: Osoitekirja Jollasta iphoneen?
« Vastaus #1 : 24.01.17 - klo:15:48 »
Yritin saada all.vcf ajan tasalla olevan varmuuskopion avulla kuten https://jolla.zendesk.com/hc/fi/articles/202459088-Miten-kopioin-yhteystiedot-Jollastani-toiseen-mobiililaitteeseen-tai-tietokoneelleni-, mutta ohje ei taida olla enää ajan tasalla. Kun otin koko jollasta all.vcf haun tiedostoselaimella, niin löysi vain kaksi vanhaa all.vcf:ää, ja SD:ltä ei yhtään jonne varmuuskopio tehtiin.

Ongelmani on että Jolla ei enää synkkaa laitteeseen tehtyjä uusia osoitekirjoja Exchangeen, mutta kun Exchangessa olemassa olevia osoitteita muuttaa Jollassa niin ne synkkautuu Exchangeen. Olen jo käynyt kaikki mahdolliset asetukset Jollan Excange-tilillä ja savellusasetuksissa (osoitekirjassa) säätämässä, eli Jollan Exchangessa yhteystiedot säädetty synkaamaan molempiin suuntiin ja provisointia olen kolkeillut päällä ja pois päältä ja tässä sitten alasvetämällä "synkronoi", mutta ei synkkaa.

Vaikuttaa siltä että on tullut joku bugi sovelluskehittäjillä, koska muutama vuosi sitten jollassa tallennetut yhteystiedot iloisesti synkkasi Exchangeen, mutta nyt uudet yhteystiedot menee jonnekkin muualle kuin pitäisi eikä yhteensopivuus Exchangeen ole niinkuin pitäisi. Toivottavasti ei tarvitse aloittaa google-tilien kautta kokeilemaan...

Synkkausongelma koskee vain Exchange-osoitekirjaa, sen sijaan Exchangen kalenteri ja sähköposti skulaa ihan iloisesti Jollassa.

[EDIT] myöskään bluetoothilla ei pääse siirtämään  toiseen laitteeseen asetukset>sovellukset>henkilöt>Laitteesta bluetoothin avulla, vaan herjaa "tarkista että ...". BT toimii Jollan galleriasta ihan ok kun testasin samaan tablettiin kuin yritin osoitekirjaa lähettää. Samoin tästä android-tabletista kun lähettää Jollaan vcf:n niin menee iloisesti läpi ja sen sain vieläpä Jollan osoitekirjaan, mutta ei siis toiseen suuntaan. Eli vika/bugi tms on selkeästi Jollan Henkilöt-sovelluksessa, koska BT-laitevalinnan kohdalla kaikki paritetut laitteet (jotka on BT auki ja näkyvissä) jää harmaaksi/himmeäksi. Onkohan unohtunut päivittää Henkilöt-sovellus nykyaikaan yhteensopivaksi.
« Viimeksi muokattu: 24.01.17 - klo:20:37 kirjoittanut mora »

JollaSuomi Foorumi

Vs: Osoitekirja Jollasta iphoneen?
« Vastaus #1 : 24.01.17 - klo:15:48 »

Poissa mora

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 85
  • Profiili
Vs: Osoitekirja Jollasta iphoneen?
« Vastaus #2 : 26.01.17 - klo:14:46 »
Jollan tuesta löytyi vastaus, tähän lainaten koko viesti:

Hei,

Näyttää siltä, että ohjeemme ei ole täysin ajantasalla sillä varmuuskopioiden nimeämiskäytäntö on hieman muuttunut.

Varmuuskopiot tallentuvat nykyään muodossa "sailfish_backup_yyy-mm-dd...", esim. sailfish_backup_2017-01-26T09-17-10Z.tar

Mainitsemasi all.vcf -tiedosto löytyy siis vastaavanlaisesti nimetystä varmuuskopiotiedostosta SD-kortilta. Löydettyäsi tämän tiedoston, voit kopioida ja purkaa sen tietokoneellasi.

Tämän jälkeen all.vcf -tiedoston tulisi löytyä varmuuskopion /People/data/ hakemistosta.
Ystävällisin terveisin,
Jolla Asiakastuki[EDIT 29.1.2017] Tässä ei kuitenkaan vastattu siihen että mistä johtuu ettei Jollasta pääse lähettämään Bluetoothilla osoitekirjaa, eli kaikki Bluetooth-laitteet jää harmaaksi.
« Viimeksi muokattu: 29.01.17 - klo:13:01 kirjoittanut mora »

JollaSuomi Foorumi

Vs: Osoitekirja Jollasta iphoneen?
« Vastaus #2 : 26.01.17 - klo:14:46 »