Hei Vieras. Muista myös tilata maksullinen palvelumme

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jollallinen

Sivuja: [1] 2 3
1
Jolla-älypuhelin / Vs: Uutta rautaa kaivataan
« : 30.01.18 - klo:19:01 »
Näyttäisi verkkokauppa.com'ista löytyvän Xperia X:ää hintaan 278,90. Poistotuote eli alkaa vanhenemaan mutta toimii se minulla Sailfishillä. Asennus ei ollut niin paha kuin joistain viesteistä saa käsityksen. Kaipa ne joilla oli ongelmia ovat apua pyydelleet. Pelko pois, rohkea rokan syö.
 

2
Sailfish-käyttöjärjestelmä / Vs: Kymijoki 2.1.3.7
« : 14.11.17 - klo:12:27 »
Nyt näyttää 2.1.3.7 olevan julkisesti saatavana. Asensin sen ensin omaan melkein toimivaan Jolla1:een ja tuntui menevän ongelmitta. Tuo laite on sellainen joka putosi pyttyyn pari vuotta sitten. Huuhtelin ja kuivasin sen mutta ei kuitenkaan toiminut kunnolla. Ostin uuden Jolla1:n tilalle ja se uinut kappale jäi kaappiin puoleksi vuodeksi ja kun ajattelin heittää kierrätykseen niin se heräsikin henkiin. Tosin puheluihin ei voi vastata eikä puhelin herää näyttöä tuplaklikkaamalla. Mutta sähköpostit, selailu yms toimii eli erinomainen laite uuden päivityksen ensitestiin. Toimii taskutietokoneena ilman SIM-korttia ihan riittävästi.
Seuraavaksi päivitin uuden Jolla1:n joka jäi pois käytöstä kun SailfishX tuli saataville kuukausi sitten. Sekin päivitys upposi ongelmitta ja nyt on jo SailfishX 2.1.3.7 ladattuna mutta päivitystä en vielä käynnistänyt. Tarve tosin on koska ensimmäinen versio 2.1.3.5 tuntuu pätkivän jonkun verran. Verkkoyhteydet pitää käynnistää uudelleen silloin tällöin. Samoin tuntuu sovellusvalikon uudelleenkäynnistys olevan tarpeellinen.

3
Asensin sekä Opera minin että Opera browserin, ensin Jolla1:een jossa on Kiiminkijoki-versio ja sen jälkeen Sony Xperia X/Sailfish X puhelimeen ja kummassakin laitteessa pääsin satunnaisille aiemmin käyttämättömille sivuille molemmilla Operan versioilla. Eli mielestäni Opera toimii uusissa Sailfish-versioissa.

4
Sailfish X / Vs: Sony Xperia X
« : 18.10.17 - klo:09:48 »
Tällaista apua tarjosin Pentsalle, vaikka se ei tainnut varsinaisesti asiaa ratkaista. Ehkä siitä voi löytyä apua sinulle tai jollekin muulle. Eli katso nuo tekemäni fastboot-ajurin asennusohjeet oheisesta linkistä.

https://www.dropbox.com/s/osf3w6kaq2f623o/SailFishX%20Fastboot%20driver.odt?dl=0

5
Sailfish X / Vs: Sony Xperia X
« : 14.10.17 - klo:10:11 »
Olin väärässä, avain ei olekaan kaikille sama. Jossain kohtaa Sonyn ohjeessa varoitetaan, että IMEI-koodin mukainen avain on liitetty ohjeessa olevaan koodiin. Sitä kohtaa en lukenut huolellisesti enkä siis myöskään ymmärtänyt. Sori siitä. Asiaa en voi enää tarkistaa, koska en tallentanut sitä saamaani ohjetta ja sivu on vanhentunut.

6
Sailfish X / Vs: Sony Xperia X
« : 13.10.17 - klo:21:42 »
Minäkin hain sen IMEI-koodin mukaisen purkuavaimen mutta se oli yllätys yllätys täysin sama kuin asennusohjeissa oli valmiina. Eli ei se ole uniikki joka laitteelle vaan ilmeisesti se on mallikohtainen. Luultavasti Sony vain pitää kirjaa siitä, mitkä laitteet on rootattu ja yrittää kiertää takuun alaisten vikojen korjausvastuutaan.

7
Sailfish X / Vs: Sony Xperia X
« : 13.10.17 - klo:21:21 »
Minä sain aivan saman unlock-koodin kuin oli jo Jollan (vai Sonyn?) dokumentaatiossa eli ei sitä koodia tarvitse hakea. Se tuntuu olevan sama kaikille Xperia X:lle. Eikä sitä Android-studiotakaan tarvita Windowsissa. Riittää kun ensin lukee ohjeet HUOLELLISESTI ja ymmärtää ne. Sitten vain menee niiden mukaan. Fastbootin käyttö ja sen tarvitsemat komentoparametrit löytyy asennusohjeesta. Ja fastboot.exe löytyy Jolla SFX-paketista, käytä sitä. Ainakin minulla aika meni ohjeen kakkoskohdan ymmärtämiseen eli päivitetyn Windows-Fastboot-ajurin asentamiseen.  Muuten homma oli helppoa ja selvää.

8
Sailfish-käyttöjärjestelmä / Vs: Jämsänjoki
« : 02.09.17 - klo:19:02 »
Heittämällä meni Jämsänjoki Jolla1:een. En ole ainakaan vielä havainnut ongelmia.

9
Sailfish-käyttöjärjestelmä / Vs: Iijoki asennettu
« : 13.04.17 - klo:22:19 »
Iijoki asentui tänään 13.4 ongelmitta Jolla1:een. Tuntuu toimivan, puhelut ja tekstarit ovat tulleet läpi ja netti toimii. Mitään erikoisempaa en ole kokeillut, tämä on minulle kuitenkin vain puhelin, ei taskutietokone jossa on puhelu-appi ja useita erilaisia viesti-appeja ym kivaa ;-)

10
Laatikossa on yksi Honor Android-laite odottamassa Jolla 1:n hajoamista. Sitä on satunnaisesti käytetty wifi-modeemina ja muihin pikkuhommiin. Se on mallia halpa, ei siinä sen kummempia ongelmia mutta ei kehumistakaan ole.
Jollan / Sailfishin kannalta on aika murheellista että korvaavia laitteita ei tule eikä oikein mitään suunnitelmia ole ainakaan julkisuuteen päästetty. Tietysti kokemukset tablettifiaskosta varmaan opettivat varovaisuuteen epävarmojen suunnitelmien julkistamisessa.
Vielä jaksan jonkin aikaa elää toivossa uudesta SF-laitteesta mutta kyllä se Jolla 1 alkaa vedellä viimeisiään. Onhan se edelleen ehjä ja vakaasti toimiva mutta alkaa olla vanhaa tekniikkaa.
 


11
Mitä sitä täällä kyselemään, katsokaa Jollan sivuilta virallinen tieto: uudet versiot tulevat kunhan laitevalmistaja ehtii testata ja hyväksyä sen. Kolmannen osapuolen hyväksymismenettely ei ole Jollan käsissä. Näin on vastattu useammalle kysyjälle.

12
Versionumeroita minäkin ihmettelin mutta en niin välitä pilkunviilauksesta. Jollan viralllinen kanta näyttäisi kuitenkin olevan "Sailfish OS 2.0 now available for the Jolla smartphone!". Artikkeli Jolla.comin sivuilta, "September 24, 2015 by JuhaniLassila"

Mutta sinänsä AIVAN SAMA mikä versionumero on, käyttöliittymä on mielestäni parantunut selvästi.

13
Hyvin asentui SF 2.0 ja nyt on päivitys kyllä kohdallaan. Ainakin ne asiat, joita käytän toimivat ongelmitta ja mielestäni käyttöliitymä on selvästi parantunut kunhan vain oppii ensin uudet eleet ym. Eli voin kyllä suositella vilpittömästi kaikille.

14
Pari pikku harmia on puhelimeen ilmestynyt Äijänpäivänjärven ja Aaslakkajärven päivitysten yhteydessä:
Kello näyttää välillä päänäytöllä väärää aikaa, ilmeisesti sitä, jolloin kello-sovellus edellisen kerran suljettiin. Asia korjaantuu käymällä kello-sovelluksessa mutta kun yöllä tarkistaa kellonaikaa niin ei viitsisi räpeltää täysin turhia asioita.
Puhelinsovellus ei aina ota vastaan mitään muita eleitä kuin sulje-hipaisun ylhäältä tai piilota-hipaisun oikealta. Vastaaminen tai uuden numeron valinta ei onnistu. Tämä on korjaantunut buuttaamalla Jolla mutta puhelinsovellus on niin perustoiminto, että sen pitäisi toimia kuin se kuuluisa junan vessa.

15
Minä sain mailin pari päivää sitten ja asensin Aaslakkajärven eilen. Kaikki meni ongelmitta kuten aiemmatkin päivitykset. Mutta ehkä käytän aika vähiä ominaisuuksia enkä ole asennellut muuta kuin tarpeelliseksi kokemaani. Android tuki on kyllä ja ainoana Android softana Sports Tracker. Puhelin, postilaatikko (3 eri osoitetta) ja kevyt surffailu sekä joskus kamera tärkeimpinä toimintoina.

Sivuja: [1] 2 3