Hei Vieras. Muista myös tilata maksullinen palvelumme

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kiiski

Sivuja: [1] 2 3
1
Jolla-älypuhelin / Vs: Jollan tie
« : 19.12.15 - klo:10:06 »
Nyt on hyvä olla  ;D
Noita modulaareja kuten Ara pitää tarkkailla. Aran komponentit on hyvin jaettu mutta omissa kuorissaan ne vaatii kaikilta tukijoiltaan uskomatonta yhteensopivuus-vaatimuksia. Fairphone ajaa perinteisä custom-pc mallia mikä on ihan jees nikkareille mutta jättää ulos jästit. Puzzlephone on kuin Ara mutta komponentit on hyvin karkeasti kolmessa pääosassa, mikä tarkoittaa myös monta hyvää ja huonoa puolta. Kaikki on ECOja

Toisaalta 1 näistä ottaa jo SFOS:in avosylin vastaan mutta pelkään että Ara ja Fp2 saattaa polkea.
Tässä taas stressiä yleisölle. Fp2+Pph+SFOS+GlobaaliStandardi potkis Araa namusille.

EDIT: Tarkennan vielä viimeistä lausetta: Puzzlephonen kolme osaa joita taviskin voi vaihdella, mutta nämä osat ovat avattavissa Fairphonen tyyliin ja sisältä löytyy vielä komponentit erikseen, esim: vaihtaa "aivojen" sisältä kameran. (aivoiksi itse kutsuvat ylä-takakuorta.)

2
Jolla-älypuhelin / Vs: Jollan tie
« : 01.12.15 - klo:17:51 »
Oon vain mediaa Ubuntusta selannu joten käyttäjän kommentti on arvostettu. Sailfishin nopeus, moniajo ja Android-yhteensopivuus on vaikea haastaa. Minulle Ubuntu sai myytyä moniajon ja eleet mutta saitte mut ylipuhutuksi.
Eli jos vedetään Ubuntu listalta mm. perusteella: Ei vastaa PC-Linuxia puhelimena.

 - Nokia 2016 Q4 + ZLauncher
 - Puzzlephone
 - N900

Google Ara tappaa tuon Puzzlephonen, ostan jos selviivät siitä myrskystä.

3
Jolla-älypuhelin / Vs: Jollan tie
« : 30.11.15 - klo:19:36 »
kiitos Kiiski!
Juu iPalikka ei oo vaihtoehto! Pitää käydä Sailfishin tarina loppuun niin Jollan kuin kommuunin kannalta. N900 oli loistava vielä   Maemon hylkäämisen jälkeen, parhaat päivitykset tuli Nokian kuoltua. Sailfish itse perustuu Meegon kappaleisiin, joka on itsessään Maemon rippeet. OpenSorsaus siis saattaa herättää Sailfishin, Meegon tai Maemon uudestaa henkiin uudella nimellä ja käyttöliittymällä uudessa firmassa joka saattaa jopa olla taas jälleen kerran kotimainen.

Että kiitos myös. Aion Jollottaa hamaan hämärään saakka. Jos hajoo niin ostan uuden. Näyttää maksavan 200€ nykyää.

EDIT: Ubuntu ei muuten ole lainkaan paha jos katotte, se on yllättävän samanlainen Sailfishin kanssa. Mutta vain jos Suomi ei onnistu.

4
Jolla-älypuhelin / Vs: Jollan tie
« : 28.11.15 - klo:19:12 »
Tää Jollan peli on mulle samaa mitä monille suomalaisille jääkiekko. Tämä käy pelottavan jännittäväksi. Miten Intex Aqua Fish myy? Saako kansa tablettinsa? Palaako väki töihin? Tapahtuuko Puzzlephone? Entä Fairphone? Ehkä jopa Yotaphone? Katoaako Jolla 2016?

Jos kaikki menee metsään, niin onko okei jos:
- Nokia Z-Launcherilla 2016?
- Ubuntu?
- N900?

Talossa hurisee kaikilla Jollat. Akkujen pitää puskea seuraavaan Sailfishiin millä se sitte tarjotaan. Tärkeintä on että OS säilyy sillä rauta on vain markkinointi-alustana. Mä oon valmis hommaamaan vaikka ämpärin sailfishillä kunhan se saa päivityksensä ajallaan. Ilman Jollaa käyttis saattaa uida maemo-kommuunissa jonkisen aikaa ja sitten se haihtuu pois.
Mulla on SailfishSDK:ssa Pacmanin kaltainen satunnaisesti luotu kenttä täynnä tikapuita ja valkoinen ukko huitomassa mörköjä kirveellä. Haluaisin että Sailfish on vielä olemassa jos saan jotain valmiiksi.

5
Sailfish sovellukset / Nyt on Fonecta
« : 06.01.15 - klo:12:44 »
Kunnia ei ole minun mutta postaan silti.  :-*
Huomaan että moni on tätä pyytänyt.
https://openrepos.net/content/omnight/phonehook

Fonectasta tai tuetuista maista ei ole kirjoitettu mitään mutta tarkistin itse ja ohjelmasta löytyy Suomi ja sen alta Fonecta. Ohjelma suostui asentamaan Fonectan palvelun vasta uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Numerohakua voi itse testata ja se toimi.
 
Ohjelman tarkoitus on selvittää tuntematon soittaja reali-ajassa sillä hetkellä kun puhelin soi. Tätä en ole kokeillut sillä kukaan anonyymi ei ole vielä soittanut, mutta lupaavalta kuulostaa käytännössä.

6
Jolla Launcher / Jolla Launcher, Android ja Embedded SBC
« : 26.11.14 - klo:21:32 »
Raspberry pi, Banana pi, Olinuxino, Beagleboard, IFC6410, Cubieboard, Hummingboard, Radxa Rock... näitä alkaa olla jo kamalasti ja listää tulee (indieGoGo - imp). Jos omistat vastaavanlaisen epä-älypuhelin -laitteen, nano-itx ja sitä pienempi, voisitko testata puolestani?

1. Asentakaa siihen Android ellei siinä ole jo
2. Asentakaa Jolla-Launcher
3. Profit?

Kertokaa kokemuksia miten Sailfish käyttäytyi venytettynä taulutelkkarille bluetooth-näppiksen kanssa niin mielenvikanen MindStormi

7
Tämäkin ratkaistu. Tästä foorumin tyyneydestä ei ole apua :D käy hitaasti tämä.
Mutta! Nyt ensimmäistä kertaa lähetin QML:lästä dataa C++:saan. Tutoriaalit ja esimerkit eivät auta suoraan vaan näitä asioita joutuu hieman vääntelemään Sailfishille.

Hienoa on että näistä on commenttina varoitettu jo etukäteen aloitetussa projektissa.
SailfishApp::application(argc, argv)
SailfishApp::pathTo("ruskaa_pakkasella")
SailfishApp::createView()
Näillä ikään kuin korvataan Qt:tä niin että Sailfish tykkää siitä.
Mutta kuinka paljon Qt tykkää? Nyt ei ole enään mitään epäselvää ja voin aloittaa koodin lykkimisen


8
Sailfish kehittäjät / Vs: Qt C++ tukea pyydän
« : 15.11.14 - klo:17:57 »
RATKAISTU!
Kiitos Qt:n irc-väki ja meille kaikille tuttu Kimmo

Seuraavaksi "hiiren" kordinaattit pixmapille ja lopuissa ei sitten ole mitään etäistä, uutta tai haastavaa. Edelleen voi auttaa ;)

9
Sailfish pelit / Vs: Flappy bird
« : 11.11.14 - klo:21:15 »
Ei... mutta: 53  8)

10
:P toivottavasti saatiin uusia alkuja. Se Qpositioning ymmärtääkseni on yksinkertaisempi ja kompaktimpi, toivottavasti se menee läpi. Hain "GPSinfon" lähdekoodista taaksepäin karsimalla sitä. Karsin itseni solmuun. Sylkäsen sen kerralla ulos jos QPosition ilmestyy. Kyseessä siis on jotain niin pientä kuin kokonäytön laajuinen nopeusnäyttö jossa selkeät kissankokoset kirjaimet ja mahdollisuus peilikuvaan, jonka voi heijastaa tuulilasin alalaitaan niinkuin Androidin UlysseSpeedometer. Nämä kaikki ovat liian epäselviä ja mainoksilla pumpattuja. Ulysse taas vilkuttaa jännästi Sailfishviestiä ylälaitaan. Pakko väsätä itse kun muu maailma ei osaa.

Ja ahh, ihanaa, se ei tarvitse C++ ollenkaan.   :-*

11
Sailfish kehittäjät / Qt C++ tukea pyydän (Ratkaistu)
« : 10.11.14 - klo:19:44 »
Täysi ja anovampi EDIT tälle tyhjälle viestiketjulle.
Eli olen tässä paininut hyvin vähäisillä vapaa-ajoillani QQuickImageProvider:in kanssa.
Löysin muunmuassa virheen Qt:n kotisivun esimerkistä, siellä on "." tilalla "->". Nyt kun Creator tunnistaa että kyseessä on imageprovider niin olen jo lievästi hyvilläni.
Ymmärsin että Engineä pitää rykästä ennen kuin sillä rekisteröidään uusi ImageProvider. Kaikki esimerkit mitä löydän liittyvät tavalla tai toisella tiedon näytölle heittämiseen.
http://qt-project.org/forums/viewthread/39601
http://qt-project.org/forums/viewthread/29227
Ongelma on se että en ole tuomassa C++ puolelta mitään ruudulle vaan haluan että se informaatio näytetään QML-sivulta Sailfishin tyyliin.

Eli pyydän tukea / esimerkkiä Sailfishille sovelletusta mallista jossa Pixmappi saadaan näkymään kuvana QML:län riveissä. (sen lisäksi selvitän kuinka arvot kulkevat QML->C++ ja kuinka Pixmap tallennetaan). Loput ovatkin helppoa QML ja Sailfish.Silica-taidetta.

Hjelppa  :P

12
Huomenta. Olen tässä opiskellut jo tovin ja projektina on yksi keskiverto-sovellus, hyvin pieni mutta seuraavasta päivityksestä riippuvainen pikainen pien-sovellus ja ikuisuus-projekti jota en jatka ellei keskiverto-sovellus ole valmis  ::)

Tunnen saaneeni jokseenkin erittäin paljon opiskeltua vain netin tarjonnan kautta ja haluan jakaa kaiken tämän materiaalin, sillä hän joka omaa sovellusta miettii, näin sen toteuttaa helpoiten. Oma taustani on vain lieviä alkeita joten jos et ole kokenut ja olet tyhmä... Tämä on aivan loistava tapa lähteä liikkeelle.


QML

Tässä 33 osainen QML-sarja joka ei vaadi opiskelijalta, sillä QML on jokseenkin maailman helpoin kieli. Joseph Mills selostaa, esimerkit ovat selkeitä ja kaverilla on huumoria. Pelkästään tämän sarjan jälkeen sekä Sailfishin omia dokumentteja lukiessa voi luoda äärettömiä määriä yksinkertaisia ohjelmia.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLB22HyVdO1GkLFrvRi5vIo5XcWS0EflxD

Kyllä, lataat oman QML-ohjelmasi Jollaan. Käyttö on aika hankalaa kosketusnäytöllä. Tällä ei luoda sovelluksia mutta voi kokeilla ja opiskella. Toistaiseksi itselläni olen opiskellut 3 niksiä: QML-lasku joka lasketaan javascriptillä, kosketusta seuraava neljän-suunnan-liike ja "hiiri" (jotain nerokasta. Patentti vetämään). Painamalla "RUN" ohjelman näkee heti, tosin kuin se 30-sekunttia PC:llä. Amazonin kaupasta löytyy vastaava appi: Terrarium. Se näyttää tuloksen livenä, mutta kosketusnäytöllä tämä on vielä hankalempaa.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wearyinside.qmlcreator
: : Ohjelma ei päivity eikä tarkistele joten sen voi ladata myös GooglePlayDownloaderilla.


Sailfish Silica

Sailfish- emulaattorista sekä esimerkeistä löytyy sovellus joka sisältää jokseenkin KAIKKI mallit niistä palikoista joista Sailfish-sovellukset ovat rakennettu. Emulaattorissa se on ikään kuin "asennettu sovellus". Vaikka nämä ilmiöt ovat jo Jollaa käyttäneelle tuttuja on tärkeätä kokeilla ne kaikki ja muistaa ne. Sillä se hetki kun valitset jonkun Qt-systeemin, minkä Jolla-tiimi on jo sinulle valmiiksi räätälöinyt, teet turhaa työtä ja sovelluksesi kokemus ei ole niin antoisa.
1. Kokeile kaikki niksit emulaattorin rävellys-sovelluksella
2. Mieti kaikkia palikoita omassa ideassasi: "miten toteuttaisin tämän sailfishimäisesti"
3. Poimi esimerkkikoodi ideallesi Sailfishin kotisivulta tai esimerkeistä.

https://sailfishos.org/sailfish-silica/sailfish-silica-all.html

Ennen Sailfish-Silicaan tutustumista on hyvä käydä QML tutoriaalit läpi. Pelkällä Sailfish-Silicalla saat luotua vain hyvin yksinkertaisia sovelluksia kuten... Sieni-Opas?


Qt / C++

C++ perusteet, tavanomaisimmat pelinappulat jotka ilmestyvät varoittamatta tutoriaaleissa kertomatta mitään niistä. Kirjoita joku pieni esimerkki itsellesi ja kerro mitä se tekee... kaikki, int, if else, array... kaikki. Itse opin ne GameEditorilla leikkiessä mutta siihen löysin kaiken täältä. Tässä on hyvä huomata kuinka nämä samat tulevat hyvin näköisinä toisissa kielissä.
Tärkeää: Ei siihen että osaisit, vaan siihen että ymmärrät!
Kukaan ei voi muistaa kaikkea ulkoa, mutta niin kauan kun olet ajatuksessa mukana, löydät vastaukset jostakin ja voit kirjoittaa.
http://www.cprogramming.com/

Tässä vaiheikkaassa tutorialissa kerrataan rivi kerrallaan mitä tapahtuu. Tärkeintä on lukea ja omaksua. Jos jätät kappaleen väliin, seuraavalla sivulla tunnet olevasi hukassa.
http://web.njit.edu/all_topics/Prog_Lang_Docs/html/qt/tutorial1-01.html

Brianin 120 videota QT-Creatorista, joka on lähes sama ohjelma kuin Sailfishin SDK:ssa. Tosin näissä pätkissä on seassa paljon QtGui:ta eli PC:lle tarkoitettua käyttöliittymää joka ei Sailfishin kannalta ole niin tärkeää. Kaikki "editorissa" kirjoitettu Qt näissä videoissa on erittäin tärkeä ymmärtää.
https://www.youtube.com/playlist?list=PL2D1942A4688E9D63

Lataa SailfishSDK:sta huolimatta Qt-Creator. Sen mukana tulee älytön määrä esimerkki-projekteja joita voi testata, opiskella ja yrittää sitten Sailfishin puolella, jolloin on muistettava kirjoittaa itse referoiden ja ymmärtäen sillä Copy-Paste:sta saa kuraa niskaan. Pieni CopyPastettu erimielisyys koodimeressä lyö homman heti lukkoon ja motivaatio ei riitä sen selvittämiseen. Qt-Creatorista on ilmainen versio OpenSource-käyttöön kotisivullansa.
http://qt-project.org/downloads

Muuta
Olen toistaisesksi pärjännyt googlettamalla ja 80% kaikesta informaatiosta on peräisin foorumeilta
Qt-Project sivu tulee aina ensimmäisenä mutta se ei aina riitä tai sen omaksuminen on vaikeaa.


Toivottavasti tein aloittamisen helpoksi. Itse olen aloittelija ja tulena aina olemaan sillä tärkeintä ei ole itsensä kehittäminen vaan tuloksia harbourissa, mistä tulikin mieleen: toimiiko Qt Positioning tässä marraskuun päivityksessä? Ymmärsin että marraskuun Qt-päivitys Sailfishille ei ole kokonainen.  ???

13
Sailfish-käyttöjärjestelmä / Tiesitkö? Kansiot
« : 17.10.14 - klo:17:39 »
Jos app-valikossa siirrät pikakuvakkeen toisen päälle, saat kansion jota voi täyttää, tyhjentää, nimetä ja muuttaa ulkoisesti. En löytänyt tästä mitään joten tuon tämän vahingossa havaitsemani edun. Olen myös käynyt keskustelua että monien appien määrä on niin järkyttävä, että etsiminen turhauttaa.

Toivottavasti tämä tuli sinulle uutena ;)

14
Vapaa keskustelu / Vs: Ristiriitaisia fiiliksiä
« : 14.10.14 - klo:14:02 »
Huolto aikoo korvata koko laitteen. Jännitys tiivistyy...

Jotta usko koko hommaan palautuu, kertokaas, lainaamani Samsungin kapasitiivinen stylus ei toiminut.
Tässä videossa taas toinen toimii: https://www.youtube.com/watch?v=_oD_lqNHes8
Tavoitteena on tökkiä IsoPix (android) ohjelmalla pikseleitä kohillensa seuraavat vuodet.

Mistä kynä tähän hommaan?

15
Vapaa keskustelu / Vs: Ristiriitaisia fiiliksiä
« : 03.10.14 - klo:09:07 »
1. Sieltä tulee ehjät puhelimet, niiden pitää voittaa luottamus seuraavan vuoden sisällä.
2. Sieltä tulee ehjät puhelimet jotka yllättävät lähipäivinä epämiellyttävällä tavalla, myyn Jollat pilkkahintaan tai varaosiksi.
3. Sieltä tulee rikkinäiset puhelimet.
Asettakaa panokset

Tilanne jatkuu. Eilen hain DNA:lta puhelimet ja suuressa uskossa ostin toiselle suojakotelon. DNA ystävällisesti antoi siitä alennusta lohdukkeeksi ankarasta elämästä. Tosin luotto oli sen verran vähäinen että kokeilin heti viereisessä kuppilassa ja tulokset ovat seuraavat.

Toinen puhelin toimii  ;D JES!
Toinen joka on ollut viallinen tehtaalta asti taas... ei  :'(
1 ja 3 vetoa lyöneet jakakaa puntit tasan.

Eli otetaan tämä viallinen nyt oikeen silmän alle. Puhelimen voi käynnistää. Yleensä reilusti alle minuutissa mutta joskus jopa 10 minuuttiakin jaksanut puhelin pysäyttää kosketysnäytön tai sitten jäädyttää koko järjestelmän. Jos vain kosketusten tunnistus lakkaa, puhelin tottelee fyysisiä näppäimiä ja kaikki ruudulla pyörii muuten normaalisti. Satunnaisesti noin 1/3 kerroista puhelin jäätyy kokonaan, esimerkiksi valikkoa pyyhkäistäessä se jää puoliksi 2 ruudun välille. Tällöin puhelin ei ymmärrä mistään mitään.
Jännästi taustavalon voi aina sammuttaa näppäinlukko-napista. Tämä ilmiö on paljon eksoottisempi puhelimen jäätyessä kokonaan, sillä led-valo räpsii kuin mielipuoli ja joka toisella kerralla kun taustavalot palautuu, kirkkaus on täysillä.

Puhelimen huoltamoreissut:
0. Puhelin suoraan paketista, tämä vika löi itsensä kehiin jo tervetuloa tekstissä.
1. Puhelin päivitetty 1.0.4 -> 1.0.8: Ei mitään apua
2. Puhelimen näyttö vaihdettu: Ei mitään apua
3. Mitä vielä saamme odottaa?

Jännintä on... miksi ylipäätänsä lähettää minulle "korjattu" puhelin joka on yhtä viallinen jo sen ensimmäisistä päivistä.

Nyt lähetän sen taas KOLMANNEN kerran huoltoon, soitan itse huoltoon. Jätän DNA:n välistä sillä se on täysin viaton. Jos syyllistä pitää etsiä niin se on syvällä kiinassa juuri siinä liukuhihnan paikalla jossa opiskelijat harjoittelevat.

Sivuja: [1] 2 3