Hei Vieras. Muista myös tilata maksullinen palvelumme

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mora

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Sailfish X / Vs: Sony Experia X
« : 10.09.17 - klo:11:30 »
Odotellessa piti laittaa Androidiin Jolla ringtone, tuntuu tutulta vastata puhelimeen. :-)

Tein saman iPhone SE:lle joka nyt työluuri, samoin laitoin SF oletustaustakuvan ja merkkiäänet s-postille, tekstiviesteille jne.

Omenan logon peitin niin että luurin mustassa suojakuoressa takana olevan reijän kohdalle liimasin luurin omppulogon päälle pankin lähimaksutarran, tämä aiheutti kerran hauskan tilanteen lentokoneessa: kun kysyin lentoemolta että toimiiko tämä maksuväline (näytin luurin takaosaa), niin hän luuli ilmeisesti että se on heidän musta platinum-kortti jossa myös mastercard-logo kuten tarrassani, ja vastasi että kaikki tarjoiltava mitä löytyy kuuluu hintaan :)

2
Kannattaa lukea tämä uutinen: lähteiden mukaan Berezkin neuvottelee venäläis-Sailfishiä kehittävän Open Mobile Platform -yrityksen myynnistä venäläiselle tietoliikenneyhtiö Rostelecomille. http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005177071.html

3
Jolla-älypuhelin / Vs: Uutta rautaa kaivataan
« : 16.03.17 - klo:22:54 »
Sony Xperia X:stä tulee Sailfishillä varustettu versio myyntiin. Virallinen versio, joten Alien Dalvik on myös mukana. Rauta X:ssä vaikuttaa olevan vähintääkin riittävä.

Kehittäjille, kuten Pastilli Labs ja lukemattomat muut, toivotaan onnea matkaan Sonyn kanssa.

On myös tärkeää että tämänkin foorumin yhteisö, ja ennenkaikkea together.jolla.com, antaa oman panostuksensa SFOS:n tukeen niiden kaikkien Sonyn kautta tulevien uusien käyttäjien tueksi.

4
Näyttää tuo Sony juttu olevan tosiaan väärä hälytys. Lyön vetoa, että SFOSää ei saa kesäkuun lopussa edelleenkään mihinkään kunnon luuriin.
http://suomimobiili.fi/tata-jollan-yhteistyo-sonyn-kanssa-tarkoittaa-ei-viela-tietoa-miten-loppukayttaja-sailfish-oslla-varustetun-xperia-laitteen-saa/
Heinäkuussa, jos ei ole kunnon SFOS luuria tarjolla tämä matruusi jättää kyllä laivan...

Hienoa että me muutamat laatutietoiset olemme havainneet Sony-uutisen. Kuten Lassila tuossa Suomimobiilin kirjoituksessa toteaa:
Samalla Lassila vahvistaa myös, että Xperia-laitteille tehty Sailfish OS on täydellinen versio, josta löytyy näin ollen ehdottomasti myös tuki Android-sovelluksille.

Takuulla jää nykyinen 1kk ikäinen iPhone SE kakkospuhelimeksi tai kierrätykseen kun Xperia-Sailfish tulee. Siis ei JOS tulee; nyt on aivan toisen aurinkokunnan toimijasta kysymys kuin oli esim Turing.

Siihen asti päivittelen Jolla 1 rautaa uudella Aliexpressin mikrofonilla ja akulla, jotka tänään tuli himaantuotuna 6€ :D.

5
Olisi pitänyt sittenkin odottaa hetki ennen päätöstä omppulaitteeseen :-\. Sony taitaa olla seuraava SFOS lisenssipartneri. Sieltä on saatavilla ilmeisesti kunnon rautaa ja vähän muutakin.

https://jolla.com/wp-content/uploads/2017/02/Sony_Jolla_press_release_MWC2017_FINAL.pdf?x12599

6
Ehkä valottavat tulevaisuutta MWC 2017 -tapahtumassa, hiljaista kun on viimeaikoina ollut.

Oma veikkaukseni on, että Jolla kehittää kovaa vauhtia SF-versiota juuri nyt itänaapuriin viranomaiskäyttöön, ja muuhun ei varmaan ole omistajien intressejäkään enää. Mutta kaipaamaan jään, olen itse tuunannut oman ipuhelimen jo Jollan näköiseksi ääniä ja taustakuvaa myöten, ja kaikki logot on piilotettu ;)

7
Aloitetaan uusi aihe, varmastikin monilla alkaa olla ainakin Jolla 1 siinä kunnossa että jotain uutta rautaa on hankittava.

Itse siirryin (osittain) tänään iPhone SE, ja tässä perusteluja ja ensituntemuksia.

PERUSTELUT:
Ei ollut intoa eikä työnantajalla halua lähteä Intiasta hankkimaan sitä yhtä
Vaihtoehdot oli android ja iOS.
Koko on sopiva. Sopii helposti töissä housujen (yleemsä farkut) etutaskuun. Tässä myös Jolla oli oikealla tiellä, ihan turha mennä niihin tablettikokoihin. Tämä SE on vielä vähän sopivampi etutaskuun vs. Jolla 1.
Päädyin jälkimmäiseen kollegoiden mainostettua sitä helppokäyttöiseksi.
Toinen perustelu vähän kokeiltu vaimon android-samsung, ei ollut niin helppokäyttöinen kuin mainostetaan.


ENSIKOKEMUKSET iphone se:stä, VS. JOLLA:
Rauta erinomainen, ei ihan huippua mutta riittävän lähellä huippua.
Kaikki mahdollinen mihin Jollan kanssa meni 3 vuotta tuli parissa tunnissa.
Multitasking toimii, mutta työläs verrattuna Sailfishiin.Onkohan kukaan SF-kehittäjäyhteisössä ajatellut millaiset business-mahdollisuudet olisi tehdä iOS:iin sama tai jopa parannettu versio Sailfishin multitaskingista ja ennenkaikkea eleistä (gestures)? Tätä nimittäin ensimmäisen päivän kokemuksen jälkeen kaipaan eniten. Nyt tilanne on iOS:issa että pitää tuplaklikata sitä ainoaa nappia joka mahdollistaa tämän, ja takuulla tuo (ainoa) nappi ei tule kestämään kolmea vuotta. Onhan siellä toinenkin "turha" nappi, jonka käyttö pitäisi rajoittaa laitteen sammuttamiseen, mutta tämäkin nappi tulee kestämään vain "applen haluaman ajan";iOS haluaa että painat tästä "sammutusnapista" aina kun haluat näytön pimeäksi, kun taas SF ymmärsi oikein että tämäkin voidaan järjestää yksinkertaisella eleellä ilma fyysisesti kuluvaa nappia. Sailfishissä kun nappia ei tarvita ollenkaan multitaskingiin.  Nyt kuluu turha napinpainallus joka kerta ennen kuin voin laittaa luurin taskuun, Jollassa tämä hoitui ilman nappeja yksinkertaisella napittomalla "eleellä". Jos tällainen "ele-app" ilmestyisi omenakauppaan, niin takuulla ostaisin omilla rahoilla heti vaikka luuri on työnantajan :)


[EDIT 29.1.2017] Ensimmäinen homma mitä tein iphoneen oli Jollan soittoäänen käyttöönotto. Aika hankala homma mutta googlaamalla löytyi ohje ja onnistuminen palkitsee aina ;)

[EDIT2 29.1.2017] Sen verran oli tottunut myös merkkiääniin ja taustakuviin että piti nekin ajaa Jollasta omppuluuriin ;D

8
Jollan tuesta löytyi vastaus, tähän lainaten koko viesti:

Hei,

Näyttää siltä, että ohjeemme ei ole täysin ajantasalla sillä varmuuskopioiden nimeämiskäytäntö on hieman muuttunut.

Varmuuskopiot tallentuvat nykyään muodossa "sailfish_backup_yyy-mm-dd...", esim. sailfish_backup_2017-01-26T09-17-10Z.tar

Mainitsemasi all.vcf -tiedosto löytyy siis vastaavanlaisesti nimetystä varmuuskopiotiedostosta SD-kortilta. Löydettyäsi tämän tiedoston, voit kopioida ja purkaa sen tietokoneellasi.

Tämän jälkeen all.vcf -tiedoston tulisi löytyä varmuuskopion /People/data/ hakemistosta.
Ystävällisin terveisin,
Jolla Asiakastuki[EDIT 29.1.2017] Tässä ei kuitenkaan vastattu siihen että mistä johtuu ettei Jollasta pääse lähettämään Bluetoothilla osoitekirjaa, eli kaikki Bluetooth-laitteet jää harmaaksi.

9
Aloitan tässä rinnalla uuden threadin, kun on ilmennyt että Jollaan tallennetut uudet henkilöt ei enää synkkaa Excgangeen. Sen sijaan Jollassa kun tekee korjauksen osoitteeseen joka on myös Exchangessa, niin korjaus synkkautuu heti Exchangeen. Eli Sailfish ja Excgange ei enää keskustele niin kuin pitäisi, ja Jolla näyttää tallentavan johonkin (minne?) siihen tallennettavat uudet osoitekirjat.

Itsellä ollut nyt 3,5v Jolla työpuhelimena, ja taisin luottaa vähän liikaa siihen että Sailfish kulkee ajassa mukana ja siksi Jolla on ollut ensisijainen tallennuslaite osoitekirjalle. Nyt valitettavasti Jolla vetelee viimeisiään, ja pitäisi siirtää osoitekirja uuteen omppuluuriin töissä...

Niin se rinnakkaisviesti tässä: http://foorumi.jollasuomi.fi/index.php/topic,1710.0.html

[EDIT] Tein testin #2: Jollasta kun synkronoin osoitetiedot google-tilille, niin googleen viedyksi tulee vain Jollaan suoraan natiivisti tallennetut osoitekortit. Tämä tarkoittaa sitä, että Jollassa olevat, aiemmin Exchangen kanssa synkanneet osoitetteet, ovat joko eri paikassa tai toisessa tiedostomuodossa kuin nämä Jollaan natiivisti suoraan tallennetut. Valitettavasti googlekin muuttaa formaattia niin, että Outlook ei osaa niitä lukea vaan tulee nimettömiä osoitekortteja. Tein myös Appleen googlessa viennin vCard-muoto (Applen osoitekirjaan tai muuhun sovellukseen tuomista varten), tämän tuontia suoraan omppulaitteeseen kokeilen huomenna, tänne sitten siitä raportti.

10
Yritin saada all.vcf ajan tasalla olevan varmuuskopion avulla kuten https://jolla.zendesk.com/hc/fi/articles/202459088-Miten-kopioin-yhteystiedot-Jollastani-toiseen-mobiililaitteeseen-tai-tietokoneelleni-, mutta ohje ei taida olla enää ajan tasalla. Kun otin koko jollasta all.vcf haun tiedostoselaimella, niin löysi vain kaksi vanhaa all.vcf:ää, ja SD:ltä ei yhtään jonne varmuuskopio tehtiin.

Ongelmani on että Jolla ei enää synkkaa laitteeseen tehtyjä uusia osoitekirjoja Exchangeen, mutta kun Exchangessa olemassa olevia osoitteita muuttaa Jollassa niin ne synkkautuu Exchangeen. Olen jo käynyt kaikki mahdolliset asetukset Jollan Excange-tilillä ja savellusasetuksissa (osoitekirjassa) säätämässä, eli Jollan Exchangessa yhteystiedot säädetty synkaamaan molempiin suuntiin ja provisointia olen kolkeillut päällä ja pois päältä ja tässä sitten alasvetämällä "synkronoi", mutta ei synkkaa.

Vaikuttaa siltä että on tullut joku bugi sovelluskehittäjillä, koska muutama vuosi sitten jollassa tallennetut yhteystiedot iloisesti synkkasi Exchangeen, mutta nyt uudet yhteystiedot menee jonnekkin muualle kuin pitäisi eikä yhteensopivuus Exchangeen ole niinkuin pitäisi. Toivottavasti ei tarvitse aloittaa google-tilien kautta kokeilemaan...

Synkkausongelma koskee vain Exchange-osoitekirjaa, sen sijaan Exchangen kalenteri ja sähköposti skulaa ihan iloisesti Jollassa.

[EDIT] myöskään bluetoothilla ei pääse siirtämään  toiseen laitteeseen asetukset>sovellukset>henkilöt>Laitteesta bluetoothin avulla, vaan herjaa "tarkista että ...". BT toimii Jollan galleriasta ihan ok kun testasin samaan tablettiin kuin yritin osoitekirjaa lähettää. Samoin tästä android-tabletista kun lähettää Jollaan vcf:n niin menee iloisesti läpi ja sen sain vieläpä Jollan osoitekirjaan, mutta ei siis toiseen suuntaan. Eli vika/bugi tms on selkeästi Jollan Henkilöt-sovelluksessa, koska BT-laitevalinnan kohdalla kaikki paritetut laitteet (jotka on BT auki ja näkyvissä) jää harmaaksi/himmeäksi. Onkohan unohtunut päivittää Henkilöt-sovellus nykyaikaan yhteensopivaksi.

11
Mikähän olisi fiksuin tapa saada Jollan osoitekirja iphoneen? Oma Jolla 1 on ollut tehokkaassa työkäytössä nyt yli 3v., ja Exchange (nykyinen office 365) koko ajan käytössä Jollassa sähköpostin ja kalenterin osalta, mutta osoitekirjan osalta en synkkaa Exchangeen koska synkkauksessa ollut liikaa ongelmia kuten duplikaatiot Exchangeen. Eli Jollassa olen pitänyt tarkinta ajantasaista osoitekirjaa, ja Exchange ollut toissijanen koska vain Jolla on aina mukana.

12
Ensin luulin että kamerasta on salamavalo rikki, mutta niin ei ollut. Kokeilin storessa poistoa ja sitten uudelleen asennusta, mutta ei toimi. Sitten playstoresta taskulappu ja toimii.

Onkohan Tema jo siirtynyt kehittämään OMP:n tuella heidän viranomaisille omaa OS:sää?

13
Jolla-älypuhelin / Vs: Uutta rautaa kaivataan
« : 29.12.16 - klo:13:20 »
Tätä minäkin olen odottanut, sen verran myönteinen on ollut kokemus Sailfishistä. Turing oli vähän suunnitelmissa, mutta yritys on turhan salamyhkäinen ja laite kallis johon ei edes saa näyttöä vaihdettua jos ja kun sattuu rikkoontumaan.

Ehkä jotain voisi olla odotettavissa myös itänaapurin suunnalta. Viitteitä tähän antaa myös Jolla Oy:n hallituksen kokoonpano, joista sijoittajia edustaa ainakin venäläiset Boris Krasnovsky (venäläinen ESN Group), Irina Esipenko (sama ESN). Sitä en tiedä onko myös jäsen Pavel Eyges (venäläinen OMP) omistajan roolissa hallituksessa, mutta tärkeässä kuitenkin koska juuri OMP on se taho jonka kautta SF:stä on tulossa heidän viranomaisten OS.

14
Ilmeni että päivitystiedossa ilmoitettu 1,5Gt ei riitä alkuunkaan, ainakaan minulla. Aluksi yritin kun tilaa oli 1,9Gt, siivosi ja 2,1Gt eikä vieläkään päässyt latausvaiheeseen.

Otin vähän järeämmän siivouksen;
1)ensin ylimääräiset kartat Herestä pois,
2)sitten Filetug Rootilla kaikki Android-appsien jättämät jämät pois,
3)Jollan Sailfish utilityllä turhat varmuuskopiot pois ja sovellusten korjaus.

Näillä toimilla vapaata tulikin jo 4,9Gt, ja nyt päivitys onnistui. Hyvä kun tuli siivottuakin kunnolla

15
Jostakin syystä Jolla 1 palaa yhä uudelleen päivityksen valmisteluun. Olen tehnyt tämän noin 20 kertaa vuorokauden ajan. Vapaata muistia 1,9Gt, päivitys ilmoittaa tarvitsevansa 1,5Gt eli ei pitäisi olla ainakaan muistista kiinni. Uudelleenkäynnistyskään ei tunnu auttavan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6