Hei Vieras. Muista myös tilata maksullinen palvelumme

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - nau

Sivuja: [1]
1
Android sovellukset / VR Mobiilin päivitysvirhe
« : 04.11.16 - klo:16:57 »
VR Mobiilin uusin päivitys Google Playssä ei onnistu Jolla 1:ssä; latautuu kyllä,  mutta asennus päättyy virheilmoitukseen. Jolla C:ssä sen sijaan ei tullut ongelmia. Olisiko syynä Jolla 1:n vanhempi  Android-versio 4.1.2, kun taas Jolla C:ssä on 5.1.1.

2
Sailfish sovellukset / Warehouse lakkasi toimimasta
« : 28.04.16 - klo:12:02 »
Warehouse rupesi temppuilemaan eikä anna enää ladata tai päivittää sovelluksia. Jolla-kauppa kyllä toimii.

Warehousea avatessa tulee näytön ylälaitaan teksti:

Enabling self-update channel 5 sekunnissa. Peru koskettamalla.

Jos ei peru, päätyy sivulle, jossa lukee:

Error occured
Transaction /42845_cdbcecbd
Status: repo-not-found
Extra details:
Couldn't find the specified repository
Dismiss

Jos nyt painaa Dismiss tai peruu heti alussa näytön yälaitaan ilmestyvän ilmoituksen, pääsee sovelluksiin, mutta ei pysty asentamaan tai päivittämään mitään. Kun valitsee Enable Repository, ollaan taas samanlaisella Error occured-sivulla, mutta Transactionin jälkeen tulevat koodit vaihtelevat.

Puhelimen buuttaus ei auttanut. Warehousen uudelleenasennus on käynyt mielessä, mutta vähän pelottaa, että jos se ei onnistukaan, kaikki Open Repos-sovellukset lakkaavat toimimasta.

3
Yleistä / Jolla löydetty Ikaalisissa
« : 23.02.16 - klo:16:53 »
Laitetaan nyt tännekin linkki tuohon Together-sivuston ilmoitukseen:

https://together.jolla.com/question/129907/lost-a-jolla-phone-in-ikaalinen-finland/

4
Bugeja / Ei ilmoitusta saapuvista tekstiviesteistä
« : 11.11.15 - klo:19:21 »
Kun lähetin tänään tekstiviestin ja avasin viestisovelluksen, huomasin että oli saapunut muutamia uusia viestejä. Niissä ei ollut päivämäärää, vain kellonaika, ikään kuin ne olisivat tulleet tänään, mutta kun avasi viestit, näkyivät päivämäärätkin ja kävi ilmi, että ne oli lähetetty jo edellisinä päivinä. Merkkiääntä ei kuitenkaan ollut kuulunut eikä näytölle ilmestynyt saapuneen viestin ilmoitusta. Testasin vielä lähettämällä itse toisesta puhelimesta viestin, eikä Jollassa tosiaan kuulunut eikä näkynyt mitään. Viesti kuitenkin löytyi, kun avasin tekstiviestisovelluksen. En nyt muista tarkkaa aikaa, mutta epäilen että viimeisimmällä käyttöjärjestelmäpäivityksellä on osuutta asiaan, viimeinen normaalisti saapunut viesti on 4.11. ja ensimmäinen salaa tullut 6.11. Huomasin myös, että näytölle ei ilmesty vastaamatta jääneen puhelun symbolia, mutta onneksi soittoääni kuuluu.

5
Android sovellukset / Nordean tunnuslukusovellus
« : 27.07.15 - klo:14:23 »
Siitä lähtien kun Nordea lopetti nettipankin mobiilisivun, olen käyttänyt Nordean Android-sovellusta, joka toimii Jollassa ihan ok. Äskettäin Nordealta ilmestyi myös Android-sovellus, jolla voi korvata nettipankin pahvisen tunnuslukulistan. Sovellus kuitenkin herjaa, ettei toimi rootatuissa Android-laitteissa ja näköjään tulkitsee Jollan Alien Dalvikin sellaiseksi. En tiedä mikä idea on rootattujen laiteiden boikotoinnissa, liittyy kai jotenkin turvallisuuteen, mutta aiheuttaa ongelmia muillekin kuin Jollan käyttäjille - Google Playn arvosteluissa oli paljon kommentteja asiasta. Joillakin oli varsinainen nettipankkisovelluskin lakannut toimimasta samassa hässäkässä. Joku taas oli saanut tunnuslukusovelluksen toimimaan Androidissa jollain ihmeen vippaskonstilla, jota en osaa enkä uskalla kokeilla, ja joka ei todennäköisesti edes toimisi Alien Dalvikissa. Täytyy kai vain jatkaa elämää pahvinpalan kanssa ellei Nordea muuta systeemejään tai Jollalle koodata natiivisovellusta - mikä tietysti olisi kaikkein paras ratkaisu. Lähetin nyt kuitenkin palautetta Nordealle pieneksi muistutukseksi Jollan olemassaolosta.

6
Bugeja / Kadonneet kirjanmerkit
« : 21.05.15 - klo:23:31 »
No nyt sitten kaikki kirjanmerkit katosivat Jollan selaimesta, enkä tällä kertaa itse vahingossa poistanut niitä välimuistin ja historian mukana. Buuttasin puhelimen äskettäin, ehkä kato kävi siinä yhteydessä, vaikka kyllä ne aikaisemmin ovat buutin yli kestäneet. Käytän myös Webcat-selainta, kannattaa varmaan keskittää kirjanmerkit siihen. Web Pirateakin olen testaillut ja hyvältä vaikuttaa sekin. Vielä kun saisi Jollaan sellaisen natiiviselaimen, jossa olisi mahdollista muutella kirjanmerkkien järjestystä.

7
Bugeja / Äänitiedostot
« : 06.04.15 - klo:18:09 »
Tämänhän pitäisi olla jo vanha juttu, mutta kun en löytänyt sopivaa ketjua, aloitetaan uusi.
Jollan kyvyssä käsitellä äänitiedostoja olisi paljon parantamisen varaa. Kaikki äänitiedostot eivät näy Jollan mediasoittimessa, ja kokeilemissani vaihtoehtoisissa soittimissa (QuasarMX, Daedalus) ilmenee samaa ongelmaa. Utilitiesin Clean Tracker Database -työkalu ei juuri auta asiaa, mutta buuttailemalla puhelinta saa lopulta enimmät kappaleet näkyviin.
Kaikkien kappaleiden pituudet eivät näy, monen kohdalla on vain 0.00. Osa kappaleista näkyy kahteen kertaan, tällöin toinen on yleensä pituudeltaan 0.00. En ole havainnut selvää logiikkaa, mutta osittain on kyse tiedostomuodosta: ainakin aac- ja flac-tiedostot ovat säännöllisesti nollapituisia, mutta niin myös osa mp3:sta. QuasarMX osaa näyttää flac-tiedostojen pituudet, Daedalus ei. Jollan oma soitin ei edes näytä tiedostomuotoa.
Ei bugi, vaan ominaisuus, joka itseäni Jollan soittimessa lievästi ärsyttää, on puuttuva tuki kansiorakenteelle. Ok, QuasarMX:ssä se on, ja käytänkin sitä pääasiallisena musiikkisoittimena, mutta Jollan soittoäänien vaihtaminen sujuisi helpommin, jos niitä ei tarvitsisi etsiä tuhansien biisien ja kaikenlaisten sekalaisten äänitiedostojen loputtomalta listalta, vaan olisi siisti kansio "Omat soittoäänet". Tästä päästäänkin toiseen puutteeseen: tunnelman kuvan vaihtaminen ei onnistu niin että soittoäänet säilyisivät. Jos haluaa vaihtaa kuvaa. pitää tehdä kokonaan uusi tunnelma ja hakea siihen äänet.

8
Bugeja / Viestit ja sähköpostit ei lähde
« : 13.03.15 - klo:22:31 »
Vielä eilen ainakin multimediaviestin lähetys onnistui, mutta tänä iltana tapahtui jotain outoa, mikä sotki systeemit. Ensin kuului saapuvan viestin merkkiääni. Kun katsoin viestiä, luki lähettäjän paikalla <hidden> ja viesti oli tyhjä, galleriaankaan ei ollut ilmestynyt mitään. Kun sitten parin tunnin kuluttua yritin lähettää tekstiviestiä, ei homma toiminutkaan, herjaa vain "Ongelma viestin lähetyksessä". Kokeilin MMS:ääkin, sama juttu. Sitten huomasin, ettei sähköpostikaan lähde, vaan jää Lähtevät-kansioon ja herjaa ongelmista lähetyksessä ja sisäänkirjautumisessa. Jollaan päin liikenne kyllä kulkee, mutta ulos ei liiku minkään lajin viesti. Joo ja buutattu on, ei auttanut.

9
Android sovellukset / VR Mobile
« : 18.11.14 - klo:16:13 »
VR Mobile -sovellus toimii muuten moitteettomasti, mutta käynnistyy mutkan kautta: Kun näpäyttää kuvaketta, etusivu ilmestyy ensin hetkeksi, mutta sitten ruutu menee pimeäksi. Kun pimeää ruutua pyyhkäisee sivulta päin, tulee näkyviin normaali pienennetty sovellusikkuna, jonka voi sitten suurentaa ja alkaa käyttää sovellusta. Kyllähän se noinkin sujuu, kun tietää tempun, mutta parempi tietysti jos selviäisi vähemmällä sähläämisellä. Ihan jo akateemisena kysymyksenäkin kiinnostaa, mistä tuollainen käytös mahtaa johtua ja esiintyykö sitä muillakin. Sovellus on pari kertaa poistettu ja asennettu uudelleen, buutattukin välillä. Latasin sen ensimmäisen kerran Google Play -kaupasta käyttäen kiertotienä Evozi APK-downloader -sivustoa. Tuo käynnistysongelma ilmeni heti ensi kokeilulla, ja poistin sovelluksen. Asensin uudelleen Aptoiden kautta, mutta sama vaiva edelleen. Sellainenkin mahdollisuus on käynyt mielessä, että tuo ensimmäinen epävirallinen asennus olisi ollut jotenkin sopimaton ja poistettunakin jättänyt jälkeensä jotain sälää, joka sotkee Aptoidin kautta asennetun sovelluksenkin toimintaa.

10
Sailfish puutteita / Lisää kieliä
« : 18.10.14 - klo:17:11 »
Jollan kielivalikoimassa on edelleenkin pari itseni kannalta pahaa aukkoa. Olen kaipaillut Jollaan tukea muutamille intialaisille kirjaimistoille ja tiibetille. Nyt kun Jollaa alettiin myydä Intiassa, luulisi tuolla suunnalla jotain tapahtuvan, mutta toistaiseksi on vain saatavilla Open Reposissa eteläintialainen malayalamin kieli. Tarvitsisin ennen kaikkea devanaagari-kirjaimia ja intialaisia kieliä latinalaisilla aakkosilla kirjoitettaessa käytettäviä erikoismerkkejä, bengalikin olisi kiva. Olen jo varovaisen toiveikas tärkeimpien intialaisten kielten suhteen, mutta tiibetin kielen saaminen Jollaan lienee hankalampaa - se kun ei ole mikään iso markkina-alue. Olen kokeillut muutamia Android-sovelluksia, mutta en ole saanut niitä ollenkaan toimimaan. Jos kenelläkään on jotain tietoa tai ideoita, kertokaa!

11
Bugeja / Nettisivun pikakuvaketta ei saa poistettua
« : 18.09.14 - klo:12:08 »
Edellisessä päivityksessä tuli mahdollisuus tehdä nettisivusta pikakuvake. Innostuin alussa vähän liikaa ja päätin sitten poistaa osan. Mikähän tässä nyt mättää, kun pari kuvaketta ei suostu poistumaan? Rastia painetaessa tulee näkyviin poistetaan/peru -teksti, mutta kuvake jää paikalleen, buuttikaan ei auta. Toiset nettikuvakkeet kyllä poistuvat normaalisti, mutta nämä kaksi sitkeää sissiä jaksavat jumittaa, vaikka mitä tekisi.

12
Sailfish sovellukset / Selaimen kirjanmerkit
« : 04.02.14 - klo:16:41 »
Näyttää siltä, ettei Jollan omassa nettiselaimessa pysty järjestelemään kirjanmerkkejä, ainakaan en ole keksinyt siihen mitään konstia. Ensin luulin, että merkit menevät siihen järjestykseen, jossa ne on lisätty listalle, mutta ei se olekaan niin yksinkertaista. Kirjanmerkki voi asettua listan keskellekin, yksi tunki jopa ensimmäiseksi ennen Jolla-sivustoja. En ole syynännyt tarkasti, mutta alkaa olla vahvoja epäilyksiä, että kirjanmerkit voivat myöhemminkin siirtyillä, lista siis elää. Itse en vain pääse asiaan vaikuttamaan enkä edes ymmärrä millä logiikalla kirjanmerkki paikkansa valitsee. Olen kokeillut myös Webcat-selainta, mutta siinäkään en saa kirjanmerkkien järjestystä vaihdettua. Sitä paitsi pysyttelen mieluummin Jollan selaimessa ja Operassa ainakin niin kauan kuin Webcatiin tulee seuraavissa päivityksissä mahdollisuus tyhjentää välimuisti - ja toivottavasti myös kunnollinen kirjanmerkkien hallinta saadaan niin Webcatiin kuin Jollan selaimeenkin.

13
Android sovellukset / E-kirjat
« : 28.01.14 - klo:18:51 »
Jollassa ei ole vielä natiivia e-kirjasovellusta, eikä Sailfish tunnista tavallisia e-kirjaformaatteja, vaan ne näkyvät jonain ihmeen zip-tiedostoina, joita eivät Jollan File Browser, Cargo Dock eikä Androidin ES file Explorer suostu edes kopioimaan tai siirtämään. Olen kokeillut muutamia Androidin e-kirjasovelluksia, mutta ne eivät avaa kuin itsensä kautta ladattuja kirjoja, puhelimen selaimella ladattuja tai tietokoneelta siirrettyja ne eivät huoli. Sama juttu riippumatta lataako Jollan selaimella home/nemo/Downloads -kansioon vai Operalla sdcard/Download -kansioon. Kun hakee lukuohjelmalla, löytyy vetoketjukuvakkeellinen tiedosto ja kun yrittää avata sitä, tulee ilmoitus: "Permission denied, sorry". Ainakin tässä on kommunikaatio-vaikeuksia Sailfishin ja Androidin välillä, mutta homma ei näytä toimivan edes kokonaan Androidin kautta hoidettuna, Androit-softatkaan eivät pelaa yhteen. No, ongelmahan ei ole iso, joten näillä mennään natiivisovellusta odotellessa.

14
Jolla-älypuhelin / Käynnistysongelma
« : 27.01.14 - klo:16:41 »
Välillä Jolla ei suostu käynnistymään. Kyse ei ole mistään buuttaustilanteesta, vaan puhelin on normaalissa lepotilassa, mutta kun painaa käynnistysnappia tai näpäyttää näyttöä, eivät taustakuva ja ikonit tule näkyviin. Näyttö jää pimeäksi, musta lepotilan väri vain hieman harmaantuu, jokin taustavalon tapainen siis syttyy. Tillanteesta ei pääse kuin buuttaamalla, tosin en ole malttanut kokeilla odottaa kovin pitkiä aikoja. Vika ilmenee satunnaisesti silloin tällöin, enkä ole huomannut siinä mitään logiikkaa esim. lämpenemisen tai akun varaustason suhteen. Tätä on sattunut käytettyäni puhelinta pitkään, sammutettuani ja pantuani kohta uudelleen päälle, mutta myös puhelimen oltua yön yli pöydällä. En myöskään ole huomannut, että jokin tietty sovellus olisi osallisena, mutta vika taisi ilmetä ensimmäisen kerran samoihin aikoihin, kun edellinen päivitys ja Snow White -teema tulivat - luulinkin ensin, että teeman raidat jotenkin liittyivät ongelmaan. Toivottavasti tuo on vain softavika, joka korjaantuu seuraavassa päivityksessä.

Sivuja: [1]