Hei Vieras. Muista myös tilata maksullinen palvelumme

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Kiiski

Sivuja: [1]
1
Sailfish sovellukset / Nyt on Fonecta
« : 06.01.15 - klo:12:44 »
Kunnia ei ole minun mutta postaan silti.  :-*
Huomaan että moni on tätä pyytänyt.
https://openrepos.net/content/omnight/phonehook

Fonectasta tai tuetuista maista ei ole kirjoitettu mitään mutta tarkistin itse ja ohjelmasta löytyy Suomi ja sen alta Fonecta. Ohjelma suostui asentamaan Fonectan palvelun vasta uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Numerohakua voi itse testata ja se toimi.
 
Ohjelman tarkoitus on selvittää tuntematon soittaja reali-ajassa sillä hetkellä kun puhelin soi. Tätä en ole kokeillut sillä kukaan anonyymi ei ole vielä soittanut, mutta lupaavalta kuulostaa käytännössä.

2
Jolla Launcher / Jolla Launcher, Android ja Embedded SBC
« : 26.11.14 - klo:21:32 »
Raspberry pi, Banana pi, Olinuxino, Beagleboard, IFC6410, Cubieboard, Hummingboard, Radxa Rock... näitä alkaa olla jo kamalasti ja listää tulee (indieGoGo - imp). Jos omistat vastaavanlaisen epä-älypuhelin -laitteen, nano-itx ja sitä pienempi, voisitko testata puolestani?

1. Asentakaa siihen Android ellei siinä ole jo
2. Asentakaa Jolla-Launcher
3. Profit?

Kertokaa kokemuksia miten Sailfish käyttäytyi venytettynä taulutelkkarille bluetooth-näppiksen kanssa niin mielenvikanen MindStormi

3
Sailfish kehittäjät / Qt C++ tukea pyydän (Ratkaistu)
« : 10.11.14 - klo:19:44 »
Täysi ja anovampi EDIT tälle tyhjälle viestiketjulle.
Eli olen tässä paininut hyvin vähäisillä vapaa-ajoillani QQuickImageProvider:in kanssa.
Löysin muunmuassa virheen Qt:n kotisivun esimerkistä, siellä on "." tilalla "->". Nyt kun Creator tunnistaa että kyseessä on imageprovider niin olen jo lievästi hyvilläni.
Ymmärsin että Engineä pitää rykästä ennen kuin sillä rekisteröidään uusi ImageProvider. Kaikki esimerkit mitä löydän liittyvät tavalla tai toisella tiedon näytölle heittämiseen.
http://qt-project.org/forums/viewthread/39601
http://qt-project.org/forums/viewthread/29227
Ongelma on se että en ole tuomassa C++ puolelta mitään ruudulle vaan haluan että se informaatio näytetään QML-sivulta Sailfishin tyyliin.

Eli pyydän tukea / esimerkkiä Sailfishille sovelletusta mallista jossa Pixmappi saadaan näkymään kuvana QML:län riveissä. (sen lisäksi selvitän kuinka arvot kulkevat QML->C++ ja kuinka Pixmap tallennetaan). Loput ovatkin helppoa QML ja Sailfish.Silica-taidetta.

Hjelppa  :P

4
Huomenta. Olen tässä opiskellut jo tovin ja projektina on yksi keskiverto-sovellus, hyvin pieni mutta seuraavasta päivityksestä riippuvainen pikainen pien-sovellus ja ikuisuus-projekti jota en jatka ellei keskiverto-sovellus ole valmis  ::)

Tunnen saaneeni jokseenkin erittäin paljon opiskeltua vain netin tarjonnan kautta ja haluan jakaa kaiken tämän materiaalin, sillä hän joka omaa sovellusta miettii, näin sen toteuttaa helpoiten. Oma taustani on vain lieviä alkeita joten jos et ole kokenut ja olet tyhmä... Tämä on aivan loistava tapa lähteä liikkeelle.


QML

Tässä 33 osainen QML-sarja joka ei vaadi opiskelijalta, sillä QML on jokseenkin maailman helpoin kieli. Joseph Mills selostaa, esimerkit ovat selkeitä ja kaverilla on huumoria. Pelkästään tämän sarjan jälkeen sekä Sailfishin omia dokumentteja lukiessa voi luoda äärettömiä määriä yksinkertaisia ohjelmia.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLB22HyVdO1GkLFrvRi5vIo5XcWS0EflxD

Kyllä, lataat oman QML-ohjelmasi Jollaan. Käyttö on aika hankalaa kosketusnäytöllä. Tällä ei luoda sovelluksia mutta voi kokeilla ja opiskella. Toistaiseksi itselläni olen opiskellut 3 niksiä: QML-lasku joka lasketaan javascriptillä, kosketusta seuraava neljän-suunnan-liike ja "hiiri" (jotain nerokasta. Patentti vetämään). Painamalla "RUN" ohjelman näkee heti, tosin kuin se 30-sekunttia PC:llä. Amazonin kaupasta löytyy vastaava appi: Terrarium. Se näyttää tuloksen livenä, mutta kosketusnäytöllä tämä on vielä hankalempaa.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wearyinside.qmlcreator
: : Ohjelma ei päivity eikä tarkistele joten sen voi ladata myös GooglePlayDownloaderilla.


Sailfish Silica

Sailfish- emulaattorista sekä esimerkeistä löytyy sovellus joka sisältää jokseenkin KAIKKI mallit niistä palikoista joista Sailfish-sovellukset ovat rakennettu. Emulaattorissa se on ikään kuin "asennettu sovellus". Vaikka nämä ilmiöt ovat jo Jollaa käyttäneelle tuttuja on tärkeätä kokeilla ne kaikki ja muistaa ne. Sillä se hetki kun valitset jonkun Qt-systeemin, minkä Jolla-tiimi on jo sinulle valmiiksi räätälöinyt, teet turhaa työtä ja sovelluksesi kokemus ei ole niin antoisa.
1. Kokeile kaikki niksit emulaattorin rävellys-sovelluksella
2. Mieti kaikkia palikoita omassa ideassasi: "miten toteuttaisin tämän sailfishimäisesti"
3. Poimi esimerkkikoodi ideallesi Sailfishin kotisivulta tai esimerkeistä.

https://sailfishos.org/sailfish-silica/sailfish-silica-all.html

Ennen Sailfish-Silicaan tutustumista on hyvä käydä QML tutoriaalit läpi. Pelkällä Sailfish-Silicalla saat luotua vain hyvin yksinkertaisia sovelluksia kuten... Sieni-Opas?


Qt / C++

C++ perusteet, tavanomaisimmat pelinappulat jotka ilmestyvät varoittamatta tutoriaaleissa kertomatta mitään niistä. Kirjoita joku pieni esimerkki itsellesi ja kerro mitä se tekee... kaikki, int, if else, array... kaikki. Itse opin ne GameEditorilla leikkiessä mutta siihen löysin kaiken täältä. Tässä on hyvä huomata kuinka nämä samat tulevat hyvin näköisinä toisissa kielissä.
Tärkeää: Ei siihen että osaisit, vaan siihen että ymmärrät!
Kukaan ei voi muistaa kaikkea ulkoa, mutta niin kauan kun olet ajatuksessa mukana, löydät vastaukset jostakin ja voit kirjoittaa.
http://www.cprogramming.com/

Tässä vaiheikkaassa tutorialissa kerrataan rivi kerrallaan mitä tapahtuu. Tärkeintä on lukea ja omaksua. Jos jätät kappaleen väliin, seuraavalla sivulla tunnet olevasi hukassa.
http://web.njit.edu/all_topics/Prog_Lang_Docs/html/qt/tutorial1-01.html

Brianin 120 videota QT-Creatorista, joka on lähes sama ohjelma kuin Sailfishin SDK:ssa. Tosin näissä pätkissä on seassa paljon QtGui:ta eli PC:lle tarkoitettua käyttöliittymää joka ei Sailfishin kannalta ole niin tärkeää. Kaikki "editorissa" kirjoitettu Qt näissä videoissa on erittäin tärkeä ymmärtää.
https://www.youtube.com/playlist?list=PL2D1942A4688E9D63

Lataa SailfishSDK:sta huolimatta Qt-Creator. Sen mukana tulee älytön määrä esimerkki-projekteja joita voi testata, opiskella ja yrittää sitten Sailfishin puolella, jolloin on muistettava kirjoittaa itse referoiden ja ymmärtäen sillä Copy-Paste:sta saa kuraa niskaan. Pieni CopyPastettu erimielisyys koodimeressä lyö homman heti lukkoon ja motivaatio ei riitä sen selvittämiseen. Qt-Creatorista on ilmainen versio OpenSource-käyttöön kotisivullansa.
http://qt-project.org/downloads

Muuta
Olen toistaisesksi pärjännyt googlettamalla ja 80% kaikesta informaatiosta on peräisin foorumeilta
Qt-Project sivu tulee aina ensimmäisenä mutta se ei aina riitä tai sen omaksuminen on vaikeaa.


Toivottavasti tein aloittamisen helpoksi. Itse olen aloittelija ja tulena aina olemaan sillä tärkeintä ei ole itsensä kehittäminen vaan tuloksia harbourissa, mistä tulikin mieleen: toimiiko Qt Positioning tässä marraskuun päivityksessä? Ymmärsin että marraskuun Qt-päivitys Sailfishille ei ole kokonainen.  ???

5
Sailfish-käyttöjärjestelmä / Tiesitkö? Kansiot
« : 17.10.14 - klo:17:39 »
Jos app-valikossa siirrät pikakuvakkeen toisen päälle, saat kansion jota voi täyttää, tyhjentää, nimetä ja muuttaa ulkoisesti. En löytänyt tästä mitään joten tuon tämän vahingossa havaitsemani edun. Olen myös käynyt keskustelua että monien appien määrä on niin järkyttävä, että etsiminen turhauttaa.

Toivottavasti tämä tuli sinulle uutena ;)

6
Vapaa keskustelu / Ristiriitaisia fiiliksiä
« : 11.09.14 - klo:09:45 »
Ostin uuden jollan talonväelle, se ei ole ensimmäinen Jolla talossa.
 Ensikäynnistämisestä asti tämä pysähtyi. Luulin että näytön kalvo esti kosketusta mutta kymmenien boottausten jälkeen sekä kokeilut eri kuorilla tai kuoritta ja sim-korteilla, tulin siihen tulokseen että sain viallisen tuotteen tuoreena laatikosta. Vien takaisin liikkeeseen lähipäivinä.
Edellisissä Jollissa on näytössä kirkaita läikkiä, kaiuttimen kosketushäiriöitä, kuuluvuuden heikkenemistä ja löysiä micro-usb liittimiä.

Mutta kun käyttöjärjestelmä on niin mahtava!
Mitään näin puhdasta, vapaata ja jouhevaa en ole nähnyt kuuna päivänä ja niin paljon asioita kun se tukee.

Rauta myydään ruosteessa joten näin markkinoiden viimeisenä vaihtoehtona tämä on todella sekavaa. Mitä minun pitää tehdä jos tämä kaatuu? En halua korvata tätä LG:llä tai Samsungilla... saatikka sitten lampaiden suosimalla... tiedäthän :-X. Nokiakin on kuollut ja se järjestelmä on niin kamala että koneellakin win8 on vain harvinaista pelaamista varten ja orjana Linux Mintille. Sailfish OS tukiessaan Androidia en jotenkin käsitä sitä kuinka laaja tuki se itseasiassa on, sen sijasta saarnaan Meamon kaltaisesta kommuunistumisesta. Eli jos Sailfish kokee Maemot sen natiivi tarjonta tursuu yli äyräiden. Samassa aika-skaalassa Sailfish ei vielä vastaa sitä. Joko Android-tuki tarjoaa liian hyvin tai sitten Linux ei enään kiinnosta ketään.

Jolla on mureneva Kiinalainen Onnenkeksi jonka paperiin on kirjoitettu Suomalaisia Viisauksia

Ehkä jonain kauniina päivänä DesignedInFinland/MadeInChina on korvattu: "MadeInFinland" (ja Qwerty pakkauksessa) ja rauta karkaistaan kunnolla. Silloin olen valmis maksamaan niin kuin N900 ja E90, jos muistatte millaisia hintoja niillä oli ;)

Toistaiseksi taistelen vielä. Ette @!X¤% kaada tätä.

7
Sailfish sovellukset / Warehouse (OpenRepos.net)
« : 08.01.14 - klo:16:05 »

Täällä mylläävät kaikki sovellusten kotituottajat ja jakelevat saannoksiaan. Sovellukset ovat kaikki Meegolle tai Sailfishille ja todennäköisesti ilmaantuvat tänne tarjolle (vanhaan Maemo/Meego malliin) ennen kuin näkyvät Jolla-Storessa.

OpenRepos toimii selaimessa mutta sille on luotu Sailfish OS -versio joka kantaa nimeä:
Warehouse, se toimii jokseenkin samallailla kuin storet.
https://openrepos.net/content/basil/warehouse

Olkaa hyvä

Tässä vielä Maemo.Org ilmoitus:
http://talk.maemo.org/showpost.php?p=1404764&postcount=194

8
Vapaa keskustelu / Qwerty-Projekti
« : 29.12.13 - klo:09:09 »
Osaatko? (Tiiän että osaat)

Täällä tarvitaan ohjelmistopuolen jelppiä jotta projekti saadaan muotoilua vaille valmiiksi. Projekti edistää Qwerty-kuoren tuloa markkinoille isolla kädellä. Minä kokoan paketin joka tarjoaa kaiken informaation tee-se-itse ihmisille kuin yritys henkisille tekijöille.

Täällä ollaan pisimmällä:
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=91535&page=23

Sivuja: [1]