Hei Vieras. Muista myös tilata maksullinen palvelumme

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - mora

Sivuja: [1] 2
1
Kannattaa lukea tämä uutinen: lähteiden mukaan Berezkin neuvottelee venäläis-Sailfishiä kehittävän Open Mobile Platform -yrityksen myynnistä venäläiselle tietoliikenneyhtiö Rostelecomille. http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005177071.html

2
Aloitetaan uusi aihe, varmastikin monilla alkaa olla ainakin Jolla 1 siinä kunnossa että jotain uutta rautaa on hankittava.

Itse siirryin (osittain) tänään iPhone SE, ja tässä perusteluja ja ensituntemuksia.

PERUSTELUT:
Ei ollut intoa eikä työnantajalla halua lähteä Intiasta hankkimaan sitä yhtä
Vaihtoehdot oli android ja iOS.
Koko on sopiva. Sopii helposti töissä housujen (yleemsä farkut) etutaskuun. Tässä myös Jolla oli oikealla tiellä, ihan turha mennä niihin tablettikokoihin. Tämä SE on vielä vähän sopivampi etutaskuun vs. Jolla 1.
Päädyin jälkimmäiseen kollegoiden mainostettua sitä helppokäyttöiseksi.
Toinen perustelu vähän kokeiltu vaimon android-samsung, ei ollut niin helppokäyttöinen kuin mainostetaan.


ENSIKOKEMUKSET iphone se:stä, VS. JOLLA:
Rauta erinomainen, ei ihan huippua mutta riittävän lähellä huippua.
Kaikki mahdollinen mihin Jollan kanssa meni 3 vuotta tuli parissa tunnissa.
Multitasking toimii, mutta työläs verrattuna Sailfishiin.Onkohan kukaan SF-kehittäjäyhteisössä ajatellut millaiset business-mahdollisuudet olisi tehdä iOS:iin sama tai jopa parannettu versio Sailfishin multitaskingista ja ennenkaikkea eleistä (gestures)? Tätä nimittäin ensimmäisen päivän kokemuksen jälkeen kaipaan eniten. Nyt tilanne on iOS:issa että pitää tuplaklikata sitä ainoaa nappia joka mahdollistaa tämän, ja takuulla tuo (ainoa) nappi ei tule kestämään kolmea vuotta. Onhan siellä toinenkin "turha" nappi, jonka käyttö pitäisi rajoittaa laitteen sammuttamiseen, mutta tämäkin nappi tulee kestämään vain "applen haluaman ajan";iOS haluaa että painat tästä "sammutusnapista" aina kun haluat näytön pimeäksi, kun taas SF ymmärsi oikein että tämäkin voidaan järjestää yksinkertaisella eleellä ilma fyysisesti kuluvaa nappia. Sailfishissä kun nappia ei tarvita ollenkaan multitaskingiin.  Nyt kuluu turha napinpainallus joka kerta ennen kuin voin laittaa luurin taskuun, Jollassa tämä hoitui ilman nappeja yksinkertaisella napittomalla "eleellä". Jos tällainen "ele-app" ilmestyisi omenakauppaan, niin takuulla ostaisin omilla rahoilla heti vaikka luuri on työnantajan :)


[EDIT 29.1.2017] Ensimmäinen homma mitä tein iphoneen oli Jollan soittoäänen käyttöönotto. Aika hankala homma mutta googlaamalla löytyi ohje ja onnistuminen palkitsee aina ;)

[EDIT2 29.1.2017] Sen verran oli tottunut myös merkkiääniin ja taustakuviin että piti nekin ajaa Jollasta omppuluuriin ;D

3
Aloitan tässä rinnalla uuden threadin, kun on ilmennyt että Jollaan tallennetut uudet henkilöt ei enää synkkaa Excgangeen. Sen sijaan Jollassa kun tekee korjauksen osoitteeseen joka on myös Exchangessa, niin korjaus synkkautuu heti Exchangeen. Eli Sailfish ja Excgange ei enää keskustele niin kuin pitäisi, ja Jolla näyttää tallentavan johonkin (minne?) siihen tallennettavat uudet osoitekirjat.

Itsellä ollut nyt 3,5v Jolla työpuhelimena, ja taisin luottaa vähän liikaa siihen että Sailfish kulkee ajassa mukana ja siksi Jolla on ollut ensisijainen tallennuslaite osoitekirjalle. Nyt valitettavasti Jolla vetelee viimeisiään, ja pitäisi siirtää osoitekirja uuteen omppuluuriin töissä...

Niin se rinnakkaisviesti tässä: http://foorumi.jollasuomi.fi/index.php/topic,1710.0.html

[EDIT] Tein testin #2: Jollasta kun synkronoin osoitetiedot google-tilille, niin googleen viedyksi tulee vain Jollaan suoraan natiivisti tallennetut osoitekortit. Tämä tarkoittaa sitä, että Jollassa olevat, aiemmin Exchangen kanssa synkanneet osoitetteet, ovat joko eri paikassa tai toisessa tiedostomuodossa kuin nämä Jollaan natiivisti suoraan tallennetut. Valitettavasti googlekin muuttaa formaattia niin, että Outlook ei osaa niitä lukea vaan tulee nimettömiä osoitekortteja. Tein myös Appleen googlessa viennin vCard-muoto (Applen osoitekirjaan tai muuhun sovellukseen tuomista varten), tämän tuontia suoraan omppulaitteeseen kokeilen huomenna, tänne sitten siitä raportti.

4
Mikähän olisi fiksuin tapa saada Jollan osoitekirja iphoneen? Oma Jolla 1 on ollut tehokkaassa työkäytössä nyt yli 3v., ja Exchange (nykyinen office 365) koko ajan käytössä Jollassa sähköpostin ja kalenterin osalta, mutta osoitekirjan osalta en synkkaa Exchangeen koska synkkauksessa ollut liikaa ongelmia kuten duplikaatiot Exchangeen. Eli Jollassa olen pitänyt tarkinta ajantasaista osoitekirjaa, ja Exchange ollut toissijanen koska vain Jolla on aina mukana.

5
Ensin luulin että kamerasta on salamavalo rikki, mutta niin ei ollut. Kokeilin storessa poistoa ja sitten uudelleen asennusta, mutta ei toimi. Sitten playstoresta taskulappu ja toimii.

Onkohan Tema jo siirtynyt kehittämään OMP:n tuella heidän viranomaisille omaa OS:sää?

6
Jostakin syystä Jolla 1 palaa yhä uudelleen päivityksen valmisteluun. Olen tehnyt tämän noin 20 kertaa vuorokauden ajan. Vapaata muistia 1,9Gt, päivitys ilmoittaa tarvitsevansa 1,5Gt eli ei pitäisi olla ainakaan muistista kiinni. Uudelleenkäynnistyskään ei tunnu auttavan.

7
Yllätyin hieman, että Jolla oli antanut jo Turingiin raakileen Sailfish 2.0.3, siinä ainakin Exchange ei skulaa, joten ainakaan sähköpostia työssään käyttävä ei tee sillä juuri mitään. Mutta rauta taitaa olla aika laadukas.

Olisi mukava kuulla kokemuksia Suomesta, jos vaikka tällä foorumilla olisi joku Turingin tilannut. Itse olen hetken seurannut tuota https://www.reddit.com/r/turing_tech_support/

8
Sailfish puutteita / Vakava tekstiviesti-bugi
« : 01.08.16 - klo:18:04 »
Lyhyesti: tänään tuli vanhalta faijaltani tekstiviesti johon vastasin normaaliin tapaan. Painettuani lähetä, ilmeni että Jolla alkaa lähettämään ko. vastausviestiäni kahdelle muullekin vastaanottajalle, vaikka vain yksi vastaanottaja valittuna vastausviestissä.

Huomasin jälkeenpäin, että Sailfish ilmeisesti otti aiemmin lähetetystä ryhmäviestistä kaikki vastaanottajat mukaan tähän vastausviestiin, eli olettaa että kyseessä olisi sama viestiketju kuin tuo aiempi. Tämä on todella vakava yksityisyyden suojaa rikkova bugi, vakavin mihin itse henkilökohtaisesti olen törmännyt minkään matkapuhelimen kanssa. Tosin en ole tarkistanut näiltä muilta vastaanottajilta että saivatko ko. tekstiviestin, enkä kehtaa edes kysyäkään koska kirjoittamani viesti oli erittäin henkilökohtainen. Lienee syytä kirjata ylös johonkin bugien ilmoituksiin tämä, en vaan muista enää että minne Jollan väki kerää näitä bugi-ilmoituksia.

9
Android sovellukset / Pokenon Go Jollassa
« : 21.07.16 - klo:16:52 »
Onko Suomessa vielä kokemuksia Pokemonista Jollassa? Together-palstalla oli jonkin verran aiheesta, vaikuttaisi siltä että jos on google play, google services ja google maps asennettuna, niin ainakin joillakin on ilmeisesti toiminut. Mutta sitten jos on Jolla 1, niin siinä ei ole tukea tarvittavaan Android 4.4 asti, tabletilla tiettävästi on tuki 4.4:lle. Tällaista kirjoittelevat Togetherissä: https://together.jolla.com/question/137876/pokemon-go/

Itselläni on ilmeisesti tuo Jolla 1, Play kylläkin asennettuna, mutta Play herjaa että laite ei ole yhteensopiva tämän version kanssa. Toisessa ketjussa oli löytynyt Mod-versio joka nähtävästi toimii myös 4.0+ versioissa. https://together.jolla.com/question/137981/gps-in-modified-pokemon-go/

Ja itse Mod-versio löytyy http://ihackedit.com/pokemon-go-apk/

10
Jolla-älypuhelin / Yhteystiedot
« : 03.07.16 - klo:18:38 »
Tässä Jollassani on Android-whatsapp ja android-linkedin, sekä yksi vaimon kanssa jaettu google-kalenteri. Jostakin syystä Jollani osoitekirja näkyy kokonaan vaimoni Android-luurissa, mikähän on syy, ja mitenköhän tämän voisi estää?

11
Jolla-älypuhelin / Yhteystiedot
« : 03.07.16 - klo:18:36 »
Tässä Jollassani on Android-whatsapp ja android-linkedin, sekä yksi vaimon kanssa jaettu google-kalenteri. Jostakin syystä Jollani osoitekirja näkyy kokonaan vaimoni Android-luurissa, mikähän on syy, ja mitenköhän tämän voisi estää?

12
Ei ole enää auton bluetooth tunnistanut Jollaan tallennettuja nimiä päivityksen jälkeen. Vai onkohan joku Jollan bluetooth-säätö resetoitunut hotfixin myötä?

13
Android sovellukset / Navfree
« : 31.05.14 - klo:12:00 »
Asensin Navreen Yandexista, tuntuu muuten toimivan mutta ääniä eikä nopeusvalvontakameroita ei ole, vaikka asetusten mukaan ne on käytössä. Johtuukohan tämä Yandexista? Ilmeisesti tuohon Navfeehin on tulossa joku isompi päivitys, kun lopettivat sen maksullisen Navmiin julkaisemisen.

14
Bugeja / Akun latauksen aloittaminen ei aina toimi
« : 30.01.14 - klo:18:38 »
Kun liitän laturin laitteeseen niin suunnilleen joka toinen kerta laite kysyy että mikä usb-tila otetaan käyttöön (otetaanko vain lataus jne). Jos valitsen latauksen niin laite EI ala latautumaan. Kun irrotan latausjohdon ja laitan uudestaan takaisin niin laite alkaa heti lataamaan akkua kysymättä usb-tilasta. Lieneekö ominaisuus vai bugi?

15
Jolla-älypuhelin / Kamera ja micro SD
« : 28.01.14 - klo:22:29 »
Tunnin haun tuottamatta tulosta tässä kysymys:

Miten saada kamera tallentamaan kuvat ja videot micro SD:lle?

[EDIT1] HUOM! TÄMÄN KETJUN ENSIMMÄISELLÄ SIVULLA KUVATTU RATKAISU TEHTY Naamankajärvi 1.0.3.8:LLE JA VANHEMMILLE VERSIOILLE!!! OHIJÄRVI-PÄIVITYKSEN JÄLKEEN KORTIN SIJAINTI ON media/sdcard JA TÄMÄ HUOMIOITAVA RATKAISUN POLUSSA

[EDIT2 29.3.2015] OHIJÄRVI-PÄIVITYKSEN JÄLKEEN KAIKISSA PÄIVITYKSISSÄ SD-KORTIN SIJAINTI ON SÄILYNYT LOOGISESTI (MEDIA/SDCADRD), EIKÄ TALLENNUSPOLKUA OLE TARVINUT KORJAILLA OHIJÄRVEN JÄLKEISTEN PÄIVITYSTEN YHTEYDESSÄ. ELI KUVAT JA VIDEOT MENEE MUISTIKORTILLE TÄSTÄ KETJUSTA LÖYTYVIEN OHJEIDEN AVULLA (HUOM! EDIT1), JA NÄKYY MYÖS GALLERIASSA. KUN JOLLAN LIITTÄÄ PC:LLE ESIM. USB-JOHDOLLA, NIIN KUVAT KUVAT NÄKYY KLIKKAAMALLA PC:LLÄ ENSIN SAILFISH JA SITTEN SD CARD, JA SIITÄ SITTEN KOPIOIMAAN HALUTTUUN SIJAINTIIN JOS KATSOO TARPEELLISEKSI.

[EDIT 3] SAILFISH 2 PÄIVITYKSEN JÄLKEEN SD-KORTIN VALOKUVIEN JA VIDEOIDEN TÄSSÄ KETJUSSA MÄÄRITETTY SIJAINTI SAILYI, ELI OHJE TOIMII YHÄ.

KOMMENTTI: OLISI HIENOA JOS SAILFISH-KEHITTÄJÄT SAISI TALLENNUSKOHTEEN VALINNAN HELPOMMAKSI ELI ASETUKSET->SOVELLUKSET->KAMERA -> TALLENNUSKOHDE: PUHELIN/SD-KORTTI/DROPBOX/PALVELIN

Sivuja: [1] 2