Hei Vieras. Muista myös tilata maksullinen palvelumme

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jollallinen

Sivuja: [1] 2
1
Sailfish-käyttöjärjestelmä / Vs: Jämsänjoki
« : 02.09.17 - klo:19:02 »
Heittämällä meni Jämsänjoki Jolla1:een. En ole ainakaan vielä havainnut ongelmia.

2
Sailfish-käyttöjärjestelmä / Vs: Iijoki asennettu
« : 13.04.17 - klo:22:19 »
Iijoki asentui tänään 13.4 ongelmitta Jolla1:een. Tuntuu toimivan, puhelut ja tekstarit ovat tulleet läpi ja netti toimii. Mitään erikoisempaa en ole kokeillut, tämä on minulle kuitenkin vain puhelin, ei taskutietokone jossa on puhelu-appi ja useita erilaisia viesti-appeja ym kivaa ;-)

3
Laatikossa on yksi Honor Android-laite odottamassa Jolla 1:n hajoamista. Sitä on satunnaisesti käytetty wifi-modeemina ja muihin pikkuhommiin. Se on mallia halpa, ei siinä sen kummempia ongelmia mutta ei kehumistakaan ole.
Jollan / Sailfishin kannalta on aika murheellista että korvaavia laitteita ei tule eikä oikein mitään suunnitelmia ole ainakaan julkisuuteen päästetty. Tietysti kokemukset tablettifiaskosta varmaan opettivat varovaisuuteen epävarmojen suunnitelmien julkistamisessa.
Vielä jaksan jonkin aikaa elää toivossa uudesta SF-laitteesta mutta kyllä se Jolla 1 alkaa vedellä viimeisiään. Onhan se edelleen ehjä ja vakaasti toimiva mutta alkaa olla vanhaa tekniikkaa.
 


4
Mitä sitä täällä kyselemään, katsokaa Jollan sivuilta virallinen tieto: uudet versiot tulevat kunhan laitevalmistaja ehtii testata ja hyväksyä sen. Kolmannen osapuolen hyväksymismenettely ei ole Jollan käsissä. Näin on vastattu useammalle kysyjälle.

5
Versionumeroita minäkin ihmettelin mutta en niin välitä pilkunviilauksesta. Jollan viralllinen kanta näyttäisi kuitenkin olevan "Sailfish OS 2.0 now available for the Jolla smartphone!". Artikkeli Jolla.comin sivuilta, "September 24, 2015 by JuhaniLassila"

Mutta sinänsä AIVAN SAMA mikä versionumero on, käyttöliittymä on mielestäni parantunut selvästi.

6
Hyvin asentui SF 2.0 ja nyt on päivitys kyllä kohdallaan. Ainakin ne asiat, joita käytän toimivat ongelmitta ja mielestäni käyttöliitymä on selvästi parantunut kunhan vain oppii ensin uudet eleet ym. Eli voin kyllä suositella vilpittömästi kaikille.

7
Pari pikku harmia on puhelimeen ilmestynyt Äijänpäivänjärven ja Aaslakkajärven päivitysten yhteydessä:
Kello näyttää välillä päänäytöllä väärää aikaa, ilmeisesti sitä, jolloin kello-sovellus edellisen kerran suljettiin. Asia korjaantuu käymällä kello-sovelluksessa mutta kun yöllä tarkistaa kellonaikaa niin ei viitsisi räpeltää täysin turhia asioita.
Puhelinsovellus ei aina ota vastaan mitään muita eleitä kuin sulje-hipaisun ylhäältä tai piilota-hipaisun oikealta. Vastaaminen tai uuden numeron valinta ei onnistu. Tämä on korjaantunut buuttaamalla Jolla mutta puhelinsovellus on niin perustoiminto, että sen pitäisi toimia kuin se kuuluisa junan vessa.

8
Minä sain mailin pari päivää sitten ja asensin Aaslakkajärven eilen. Kaikki meni ongelmitta kuten aiemmatkin päivitykset. Mutta ehkä käytän aika vähiä ominaisuuksia enkä ole asennellut muuta kuin tarpeelliseksi kokemaani. Android tuki on kyllä ja ainoana Android softana Sports Tracker. Puhelin, postilaatikko (3 eri osoitetta) ja kevyt surffailu sekä joskus kamera tärkeimpinä toimintoina.

9
Minäkin tein viimein myönnytyksen ja asensin Android-tuen Jollaani muutama päivä sitten, ihan siksi että saisin Sports Trackerin toimimaan. Asentuihan se siististi ja käynnistäessä kyllä valittaa google playn puutetta mutta toimii. Hiihtolenkin sain talletettua ja lähetettyä sports tarckerin sivuille josta sitä voi sitten tarkastella. Lenkin aikana en edes kokeillut että mitä se näyttää, ei ilmeisesti mitään. Mutta tärkein olikin se reitin tallettaminen myöhempää tarkastelua varten.

10
Sailfish-käyttöjärjestelmä / Vs: Vaarainjärvi
« : 25.12.14 - klo:19:33 »
Non niin, ongelma on korjattu. Factory reset restore modessa ja pari Sailfish-päivitystä päälle. Ensin tuli joku versio 1.0.4 vai mikä se olikaan ja sitten Vaarainjärvi seuraavana. Nyt Jolla taas toimii mutta jostain syystä palautus ei näyttänyt oikein palauttavan mitään. En ole sen kummemmin asiasta huolestunut, en menettänyt mitään korvaamatonta, vain muutaman valokuvan. Mutta palautuksessa ne eivät tulleet sen paremmin kuin yhteystiedotkaan. Ne sai takaisin synkronoimalla googlen kautta. Mitä virkaa noilla varmistuksilla on jos  tiedot katoavat bittien taivaaseen vaikka kopio on otettu ja viety muistikortille ja palautettu sieltä. Kuitenkin backupin koko on noin 100 mb. Mitähän siinä oikestaan on?


11
Sailfish-käyttöjärjestelmä / Vs: Vaarainjärvi
« : 23.12.14 - klo:22:08 »
Jees,

Jolla järjesti jo toisen joululahjan. Juuri ennen viime joulua sain Jollani. Nyt tuli Vaarainjärvi päivitys. Sen jälkeen vain Jolla-logo ja kun on Tahkalampi ennestään niin ei kai auta kuin tehdä recovery modella factory reset. Kokeilin jo käynnistää recoveryn mutta en tehnyt resettiä. Kannattaako se, ja sen jälkeen uusi yritys Vaarainjärven kanssa vai suosiolla Tahkalampi joka on kuitenkin toiminut. Onko jollain jo kokemuksia tuosta yjdistelmästä?


12
Vapaa keskustelu / Laivaston koko
« : 03.12.14 - klo:22:06 »
Kun Jolla on nyt ollut seilaamassa jo vuoden verran niin onko mistään saatavissa tietoa tai arviota siitä, että kuinka suuri tämä Jolla-laivasto oikein on. Paljonko puhelimia on myyty ja käytössä? Jos puhutaan markkinaosuuksista niin montako nollaa on desimaalipilkun jälkeen?

13
Jolla-älypuhelin / Laivaston koko
« : 03.12.14 - klo:22:00 »
Kun Jolla on nyt ollut seilaamassa jo vuoden verran niin onko mistään saatavissa tietoa tai arviota siitä, että kuinka suuri tämä Jolla-laivasto oikein on. Paljonko puhelimia on myyty ja käytössä? Jos puhutaan markkinaosuuksista niin montako nollaa on desimaalipilkun jälkeen?

14
Bugeja / Vs: PIN-koodin kysely ja yhteysongelmat
« : 21.11.14 - klo:13:55 »
Jees, huollossa käytin ja nyt ei kuukauteen enää temppuillut eli vika taisi korjaantua. Optiman toimintakin oli nopeaa: maanantaina huoltoon ja tiistaina sai jo noutaa eikä ollut resetiä tms tehty eli ei mitään päivitystalkoita huollon jälkeen.

15
Bugeja / PIN-koodin kysely ja yhteysongelmat
« : 19.10.14 - klo:10:07 »
Minulle on muutaman kerran käynyt niin, että kun avaan puhelimen, se kysyy PIN-koodia. Koodin syötön jälkeen normaali aloitusnäyttö tulee heti esiin eli puhelin ei ole buutannut itsekseen. Tuona aikana puhelin ei ole verkossa tavoitettavissa. Joku päivä sitten sain tästä muistutuksen: Jolla on työkäytössä ja tärkeä työhön liittyvä soitto ei tullut läpi, koska numero ei ollut tavoitettavissa. Kysymys siis kuuluu: miksi Jolla hukkaa SIM-kortin vai mitä siinä oikein tapahtuukaan? Tarkistin vielä uptimenkin tuon tapahtuman jälkeen ja se oli lähes 6 päivää.
Jolla ollut minulla käytössä joulusta 2013, ensin kesään asti privaattiliittymällä ja nyt 3kk työpuhelimena. Sailfish-versio on Tahkalampi + ShellShock-patch ja mitään Android-tukea en ole edes asennellut, pelkillä native softilla olen yrittänyt pärjäillä, koska tämä on minulle lähinnä puhelin, ei yleinen surffilauta ja somepurkki.
Täytyy varmaan hankkia työkäyttöön luotettavammin verkossa pysyvä kapula vaikken oikeastaan olisii siihen innostunut.

Sivuja: [1] 2